Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met rode biet, gerookte forel, tuinbonen en knapperige chorizo

salade met rode biet

Salade met rode biet, gerookte forel, tuinbonen en knapperige chorizo

Een heerlijke lunchsalade met rode biet, appel en gerookte paling.  Een sublieme combinatie die je lunchsalade meteen dat tikkeltje extra geeft. Het aardse van de rode biet en het gerookte van de forel vormen een perfect koppel. Voeg daar dan het zure van de appel bij en knapperige chorizo en je hebt een perfecte maaltijd.
Tuinbonen moet je ook zeker eens uitproberen mocht je dit nog niet gedaan hebben. Je kan ze vers gedopt kopen bij Albert Hein en ook uit de diepvries zijn ze lekker.
salade met rode biet, appel, chorizo en forel salade met rode biet, forel en chorizo

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode biet, gekookt, in blokjes
  • 1 groene appel, in kleine blokjes
  • 100 g tuinbonen
  • gerookte paling, in stukjes
  • erwtenscheutjes
  • rucola
  • 4 plakjes chorizo 
Dressing:
  • 1 el hazelnootolie
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 el appelazijn 
  • 1 tl honing 
  • 1 tl mosterd
  • peper en grof zout

Bereiding:

  1. De biet heb ik de avond voordien gegaard in de oven. Wrijf het zand er wat af. Pak ze in met zilverpapier. Gaar ze in een warme oven op 180°C gedurende 1 uur (afhankelijk van de grootte). Ik had een vrij grote biet, dus die mocht er zeker een uurtje in. Laat ze afkoelen en snij ze in blokjes. 
  2. De plakjes chorizo leg ik op een bakmatje in een warme oven op 120°C tot ze knapperig zijn. 
  3. Snij de appel in kleine blokjes. 
  4. Klop de dressing door elkaar. 
  5. Doe rucola in een slakom, samen met de tuinbonen, erwtenscheutjes, appel, stukjes paling en rode biet.
  6. Meng met de dressing en serveer. 
Delen maar!
error
1 Comment
  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 17:25h, 08 juli Beantwoorden

    Ik hou niet zo heel erg van rode biet, maar een beetje door een salade kan ik wel waarderen 🙂 Ik denk dat ik dan de verhoudingen anders zou doen 😉

Post A Comment