Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Suikervrije havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen uit het boek van Sandra Bekkari

suikervrije havermoutkoekjes

Suikervrije havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen uit het boek van Sandra Bekkari

Ik ben al lang fan van Sandra Bekkari. Een tijdje vooraleer de boeken van Pascale Naessens zijn verscheven, had Sandra al haar eerste boek over gezond eten geschreven. Ik heb vooral ‘gezond’ leren eten door Sandra Bekkari en Amber Albardi. Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat gezond eten toch een raar begrip is he. Wat is gezond eten nu eigenlijk? Wat betekent het voor jou?
Door de jaren heen, heb ik geleerd dat er eigenlijk geen goede en slechte voeding bestaat. Alles is goed zolang je het maar met mate doet. Ik pleit eerder voor BALANS! En ik raad iedereen ook aan om af en toe een een goede entrecôte met frietjes en mayonaise te eten, of een stuk taart, of gewoon boerenkost zoals mijn mama vroeger maakte toen ik nog thuis woonde. Of toen ik als klein kind bij mijn oma ging logeren. Ik herinner me als kind vooral nog de balletjes in tomatensaus en op vrijdag aten we bij oma vaak vis met veel boter en puree. En zelfs nu nog vind ik het zalig om af en toe een bord vol gehaktballetjes te eten. Ik vind brood ook niet persé slecht. Teveel is slecht. Koolhydraten volledig schrappen is dus zeker geen goed idee. Sandra Bekkari staat voor de sana-methode. Het zijn 7 stappen die je in gedachten moet houden. Stap 5 daarvan is het sanabord. Bij een sanaproof bord ligt de helft vol met groenten, 1/4 eiwitten en 1/4 koolhydraten en dan kan er nog klein stukje voor de vetten. En daar sta ik helemaal achter. Een bord die geen voeding gaat uitsluiten. Snacken moet ook kunnen vind ik. Daarom niet altijd met koekjes of chocolade uit de winkel, maar soms is het ook leuk en zeker heel gezond om zelf je koekjes te maken, zoals deze suikervrije havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen, dit is mijn versie van een recept uit het kookboek van Sandra Bekkari ‘nooit meer diëten’. 
koekjes met cranberrys
koekjes met havermout en cranberry collage havermoutkoekjes

Voor 20 koekjes:

 • 2 bananen
 • 150 g havervlokken
 • 60 g amandelen, grof gehakt
 • 70 g kokos, gemalen
 • 60 g gedroogde cranberries (of gedroogde blauwe bessen, rozijnen, … )
 • 25 g kokosolie

Bereiding:

 1. Verwarm oven voor op 180°C. Mix de bananen of plet ze met een vork. Voeg havervlokken, amandelen, kokosolie en kokos toe. Mix kort nog even fijn. Voeg nu het gedroogd fruit toe en meng goed. 
 2. Leg bakpapier op een bakplaat en maak een dunne ronde torentjes van ongeveer 1 cm hoog. Bak nu de koekjes in de warme oven gedurende ongeveer 15 minuten. 
Delen maar!
error
7 Comments
 • Liane
  Posted at 11:57h, 15 juli Beantwoorden

  Kan je de kokosolie vervangen door andere olie ?

  • Julie vwee
   Posted at 17:05h, 17 juli Beantwoorden

   ja, gewone olie of boter is ook goed.

 • Judith | myfoodblog.nl
  Posted at 20:29h, 28 juli Beantwoorden

  Mmm, ziet er goed uit en lekker makkelijk ook :)!

 • sindie
  Posted at 16:53h, 14 augustus Beantwoorden

  Hey Julie,
  Wij hebben al verscheidene malen de havermoutkoekjes gebakken . SUPERLEKKER ! en een gezond tussendoortje.
  Heb ze vandaag ook gebakken maar heb de cranberries vervangen door chocolade 70% cacao.
  Die zijn ook subliem.
  Doe zo voort met je heerlijke recepten Julie
  Sindie

  • Julie vwee
   Posted at 16:40h, 15 augustus Beantwoorden

   Leuke tip! Met cacao idd ook overheerlijk.

 • Liedewij
  Posted at 14:44h, 14 februari Beantwoorden

  Hoe lang bewaren deze koekjes? 🙂

  • Julie vwee
   Posted at 22:12h, 16 februari Beantwoorden

   in een afsluitbare bak een paar dagen toch wel hoor 🙂
   Bij mij gaan ze meestal maar enkele dagen mee, dus geen idee hoelang ze echt bewaren 🙂

Post A Comment