Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Griekse salade

griekse salade

Griekse salade

Vandaag een heerlijk zomers en fris gerechtje. Zalig in dit weertje. Ik hou van dagen als vandaag. Zonovergoten en rond de 20 graden. Ideaal weer voor salades en nog beter om gezond te eten. De laatste tijd gaat het koken me trouwens even minder af. Ik heb het gewoon veel te druk. Druk met nieuwe projecten. Er komt binnenkort een webshop. Later meer hierover. Maar je hebt er alvast iets zien over verschijnen via facebook. Nu is het in mijn keuken even heel rustig. En heel soms ben ik het bloggen ook wat beu. Je moet weten dat ik per week vrij veel uren steek in het fotograferen en online zetten van mijn gerechten. Ik ben verre van een Pascale Naessens die na het posten van iets op haar pagina onmiddellijk 200 likes heeft bereikt. Ja, soms krijg ik eens pakketjes in de bus en ja, ik word ook uitgenodigd op vele culinaire evenementen. Maar de tijd dat ik in mijn blog steekt, weegt echt niet altijd op tegenover wat ik ervoor terug krijg. Gewoon een paar extra vind ik leuks is echt genoeg 😉 !
Laat ons dus zeggen dat ik het gewoon uit liefde doen en voor het klein aantal reacties die ik soms hoor, ook al is het via via… eerlijk gezegd hoor ik het vaker via via, dan via een persoonlijk reactie of een ‘vind ik leuk’ op facebook. Stiekem vind ik dat dus heel erg spijtig. Die ‘vind ik leuk’ knop is toch heel snel ingedrukt, nietwaar 🙂 en dan vraag ik me af waarom jullie dat niet met z’n allen doen? Ik zie soms op facebook dat mijn recept best wel een groot bereikt heeft behaald, maar dan krijgt het amper 10 likes. Dan vraag ik me wel eens af of ik hier wel mee moet doorgaan …. 
Maar genoeg gezaagd. Dan trek ik me wel op aan het kleine aantal likes en die ene reactie die me toch laat weten dat het heerlijk was via facebook of instagram of hieronder op mijn website. Ik ben te gek op koken om er zomaar mee te stoppen. 
collage griekse salade
griekse salade

Ingrediënten voor 2 personen:

 •  1/2 komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
 • 250 g kerstomaten, gehalveerd
 • zwarte olijven
 • 1 rode ui, fijngesneden
 • 75 g feta
 • 1 el kappertjes
 • 2-3 el olijfolie
 • 1,5 el rodewijnazijn
 • salademengeling
 • peper en grof zout

Bereiding:

 1. Maak de salade schoon en doe in een mengkom. 
 2. Doe de kerstomaten, komkommer, rode ui, olijven, kappers ook in de mooie serveerschaal. Breng op smaak met een snufje zout peper. Verkruimel de feta en brokkel over de salade. Hak de blaadjes oregano fijn en strooi over de salade. Besprenkel met olijfolie en wat rode wijnazijn naar smaak. 
 3. Serveer met brood of gewoon zo.
Delen maar!
error
26 Comments
 • Nelly
  Posted at 19:29h, 30 juli Beantwoorden

  Hey Julie ?! Blijf ajb ZEKER bloggen, koken, hardlopen, delen wat je graag deelt want het wordt met heel veel plezier gelezen! Je bent een grote bron van inspiratie en mede dankzij jouw blog ga ik weer hardlopen ?! Nee hoor, blijf jij maar netjes doen wat je doet, geen enkele reden om ook maar iets op te geven!

  • Julie vwee
   Posted at 22:56h, 03 augustus Beantwoorden

   Super bedankt! Heel leuk om te horen.

 • eva
  Posted at 06:18h, 01 augustus Beantwoorden

  Hey Julie,
  Ik bezoek al een jaartje jouw site geregeld en ik heb deze site ook al aan anderen aanbevolen vanwege de gezonde en lekkere recepten. Nu ik jou blog lees over dat je weinig reacties krijgt, dacht ik “ik zal maar eens reageren”. 🙂 Ik denk dat er veel mensen zijn zoals ik die jou site bezoeken maar nooit de moeite doen om iets te posten. Dus bij deze: Ik vind echt dat jij een toffe site hebt, goede recepten, leuke tekstjes over je eigen ervaringen, gedachten enzovoort. blijven voortdoen zoals je nu bezig bent, ik denk dat voor vele mensen jou site een inspiratiebron is 🙂

  • Julie vwee
   Posted at 22:56h, 03 augustus Beantwoorden

   Merci Eva! Leuk om je reactie te horen. Doet me deugd 🙂

 • Bianca
  Posted at 22:51h, 01 augustus Beantwoorden

  Jij spreekt over tijd in iets steken en er niets voor terugkrijgen. Maar niet alles hoeft om likes of geld te draaien. Iemand die vrijwilligerswerk doet of zich inzet voor een goed doel, heeft ook niet de bedoeling om er rijk mee te worden. Waarom kan dit niet gewoon een website zijn waar je als liefhebster gewoon af en toe eens inspiratie kan opdoen om een bepaald gerecht te maken zonder het commerciële aspect. Als je uw pagina bekijkt van “about” geeft dat toch wel de indruk dat heel uw website en concept draait om geld: het inhuren voor voedingsadvies of om artikels te schrijven of te laten betalen voor advertentieruimte,… Hierbij vermeld je dan nog eens dat er een webshop komt, nogmaals het geld als achterliggende reden. Dat zorgt er toch automatisch voor dat rechtstreekse reacties wegblijven. Als hobbyist van alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft, vind ik dit bijzonder jammer.

  • Julie vwee
   Posted at 22:55h, 03 augustus Beantwoorden

   IK had het niet over geld verdienen met mijn blog, wat ik verdien hier helemaal niets mee. Er komt inderdaad een webshop ja, maar op een ander domeinnaam. Mijn commentaar had helemaal niets met geld te maken, maar eerder met bevestiging. Het is leuk om eens een reactie te krijgen of gewoon een ‘vind ik leuk’ op een receptje dat ik deel. Ik hoor het graag als iemand iets heeft klaargemaakt en vind het nog leuker om te lezen dat het lekker was …. En volgens mij kost die ‘vind ik leuk’ knop op facebook helemaal niets.
   Ik zou mijn blog echt nooit willen volzetten met reclame, want ik word zelf gek van websites die vol reclame staan. Dingen die ik deel, doe ik puur uit mezelf en daar heb ik helemaal niets aan … In tegendeel. Deze blog kost me meer geld, dan het me opbrengt. Maar ik vind het gewoon leuk om te doen en het is een hobby zoals andere hobby’s ook geld kosten. Het is gewoon leuk om voor al dat werk en tijd dat ik in mijn blog steek, ‘vind-ik-leuks’ te krijgen of gewoon een positieve en toffe reactie te ontvangen.
   Ik studeer natuurvoedingsadviseur uit interesse en ga hier heel wat dingen over delen. Alleen bied ik de mogelijkheid aan voor persoonlijke begeleiding …. En dat is gewoon zo ontstaan omdat ik daar vraag naar kreeg.

 • Charlotte
  Posted at 20:53h, 02 augustus Beantwoorden

  Dag Julie,
  Jouw website zit bij mij in mijn favorieten! Je hebt me geïnspireerd om te beginnen lopen en nu en dan probeer ik een gerechtje uit dat je post. Ik vind jouw website en posts echt wel goed, doe zo voort!x

  • Julie vwee
   Posted at 22:43h, 03 augustus Beantwoorden

   Super leuk om te horen!

 • k-rien
  Posted at 21:42h, 02 augustus Beantwoorden

  Ik kom hier héél regelmatig inspiratie zoeken voor een lekker én gezond receptje. Mijn vriend en ik hebben vanavond nog zitten smullen van “jouw” zalm met broccoli, prei en erwtjes. Ik hoop dus dat je ’t koken nog lang leuk genoeg vindt om met ons te willen delen 🙂

  • Julie vwee
   Posted at 22:43h, 03 augustus Beantwoorden

   Leuk om te horen 🙂 Doe ik met plezier.

 • Hilde
  Posted at 21:43h, 02 augustus Beantwoorden

  Hallo Julie,
  Hoog tijd dat ik je dus even in de bloemetjes zet! Ik ben heel toevallig op je blog gestuit zo’n 3 weken geleden en heb die onmiddellijk aan mijn favorieten toegevoegd.
  Met heel veel plezier en bewondering heb ik je verhaal gelezen en je kooktips zijn een absolute lust voor het oog.
  Bijna dagelijks kijk ik nu naar leuke ideetjes, dus bij deze : bedankt hiervoor en zeker voortdoen hé!
  Heel veel groetjes, Hilde

  • Julie vwee
   Posted at 22:42h, 03 augustus Beantwoorden

   Super leuk om te horen ! Bedankt voor je reactie. Groetjes Julie

 • Kathy
  Posted at 10:38h, 04 augustus Beantwoorden

  Hallo Julie
  Zoals hierboven al even beschreven, ben ik denk ik ook van die vele lezers, die héél graag terugkomt naar jouw webstekje, maar vaak ook niet even een reactie achterlaat. Bij deze toch even laten weten dat je receptjes héél inspirerend zijn, en het boodschappenlijstje wordt hier gemaakt (mede) aan de hand van jouw FB-posts.
  Deze Griekse salade bv, is alweer een toppertje. Blijf vooral verder doen wat JIJ graag doet, en waar je je energie uithaalt. Vele groetjes, Kathy

  • Julie vwee
   Posted at 17:35h, 04 augustus Beantwoorden

   Heel leuk om te horen 🙂 Bedankt!

 • Katrien
  Posted at 12:01h, 04 augustus Beantwoorden

  Hey Julie, niet opgeven! Jouw gerechtjes zijn een ware inspiratiebron voor mij en voor veel anderen. Bij deze dus een dikke LIKE – keep up the good work ??☺️! Katrien

  • Julie vwee
   Posted at 17:34h, 04 augustus Beantwoorden

   Leuk om te horen! Groetjes Julie

 • Nathalie
  Posted at 14:07h, 04 augustus Beantwoorden

  Is jouw verzuchting niet een beetje wat veel bloggers onder ons denken? Net als jij ben ik enorm veel bezig met mijn blog, en er kruipt inderdaad veel meer tijd in dan men zou denken. En net als jij krijg ik ook veel complimentjes, veel bereikte personen, maar heel weinig reacties of likes…en soms is dit inderdaad niet zo leuk, ik begrijp je best. Het verschil met mezelf is dat jij veel ambitieuzer bent om op dit gebied ‘verder’ te geraken en daarom raakt je dit waarschijnlijk dieper. Laat het los Julie en doe gewoon verder, je bent goed bezig! Bytheway : ik ben ongelooflijke fan van jouw receptjes hoor!! Like x 10000000 (mocht dit kunnen)

  • Nathalie
   Posted at 14:08h, 04 augustus Beantwoorden

   en die avatar blijft maar staan, ook al heb ik al ettelijke keren een poging gedaan om mijn eigen gezicht hierop te zetten…weet jij raad?

  • Julie vwee
   Posted at 17:36h, 04 augustus Beantwoorden

   Leuk om te horen. Bloggen is inderdaag gewoon een leuke hobby! Ik doe het vervolg voor mijn eigen plezier 🙂

 • Heidi
  Posted at 17:19h, 04 augustus Beantwoorden

  Deze gisteren gemaakt. Alweer super eenvoudig en heel lekker. Dankjewel!
  Heidi

 • Vanessa
  Posted at 15:10h, 05 augustus Beantwoorden

  Julie,
  Toch even een hart onder de riem steken bij deze. Ik moet ook schuldig pleiten als het aankomt op een reactie plaatsen. En je hebt helemaal gelijk dat we allemaal wel graag bevestiging of likes krijgen, dit geeft de energie om je verder ‘belangeloos’ in te zetten.
  Ik kan alleen maar voor mezelf spreken maar als foodlover (niet sportief, i pleat guilty again ?), zijn je gerechten een bron van inspiratie. Blijven voortgaan dus is de boodschap!
  Grtjs, Vanessa

  • Julie vwee
   Posted at 20:31h, 05 augustus Beantwoorden

   Super om te horen ! Hier word ik blij van 🙂

 • Sofie
  Posted at 21:17h, 05 augustus Beantwoorden

  Dag Julie, ik denk inderdaad dat wij niet altijd stilstaan dat een reactie echt wel voldoening geeft voor jouw werk. Mea culpa… Ik check jouw blog elke dag en haal hier enorm veel inspiratie uit! Dus zeker niet stoppen hè…ik ben een mama van 2 kleine meisjes dus weinig tijd, handig dat je een mooie screening van alle boeken doet van Pascale Naessens, Sandra Bekkari, Ottolenghi,…
  Groetjes,
  Sofie

  • Julie vwee
   Posted at 13:16h, 07 augustus Beantwoorden

   Dag Sofie!
   Zo leuk om te horen. Doet me deugd. Groetjes Julie

 • Bieke
  Posted at 10:29h, 10 augustus Beantwoorden

  Hey Julie,
  Een maand of twee geleden kwam ik je blog tegen toen ik op zoek was naar inspiratie en gezonde recepten. Van alle andere blogs die ik tegenkwam was die van u de enige waarbij ik echt geboeid was door uw verhaal en het maar niet kon laten om steeds verder oudere Posts te lezen.
  Sindsdien kijk ik bijna dagelijks! En dit is m’n eerste comment 🙂 ik heb de homemade granola van u gemaakt en vond hem helemaal goed! Naast het feit dat m’n vriend niet into gezond eten is zal ik toch nog veel van je gerechtjes proberen!
  Doe zo voort, je blog is echt super.. 🙂
  Groetjes,
  Bieke

 • Riopan
  Posted at 10:58h, 31 augustus Beantwoorden

  Hallo Julie,
  verleden week was ik op zoek naar zelfgemaakte granola en ontdekte zo je blog. Ik heb reeds een paar gerechtjes gemaakt en ze zijn allen super lekker. Ik ben reeds lang op zoek naar gezonde voeding. binnen 6 maanden ben ik gepensioneerd en ik start vandaag nog met een cursus start to run. Je bent een echte inspiratie. doe zo verder.
  Groetjes

Post A Comment