Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Geroosterde groenten, knapperige pancetta met kruidenricotta

Geroosterde groenten, knapperige pancetta met kruidenricotta

Zomerdag, korte nachten en lange dagen. Zonovergoten. Hete temperaturen. Languit tafelen buiten in de tuin. Gezellige en warme gespreken. Liefst met een hapje, een glaasje wijn en leuk gezelschap. Mooie bordjes en potjes op tafel doen ook wonderen hoor. Jouw tafel wordt zo een stuk gezelliger. Binnenkort open ik mijn nieuwe webshop vol leuke spulletjes voor in de keuken.
Op echte warme zomerdagen hangt liefde in de lucht. Oh dan word ik iets te romantisch. Of laat ons zeggen dat ik wel te vinden ben voor een etentje met kaarslicht. En voor zo een zwoele zomeravond vind ik dit gerecht een heerlijk begin van de avond. Geroosterde groenten zoals courgette, aubergines en kerstomaten. Afgewerkt met pijnboompitten, knapperige pancetta en kruidenricotta. 
collage geroosterde groenten en kruidenricotta geroosterde aubergine en courgette met kruidenricotta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette, in schijfjes
  • 1 aubergine, in schijfjes
  • Provençaalse kruiden
  • 1 rode ui, in partjes
  • 75g pancetta, plakjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el verse kruiden (basilicum, platte peterselie, tijm), fijngehakt
  • 125 g ricotta
  • 250 g kerstomaten
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de bakplaat, bedek met bakpapier. Leg de schijfjes aubergine en courgette op de bakplaat. Kruid met peper, grof zout en Provençaalse kruiden. Doe er een goede scheut olijfolie op en rooster de plakjes groenten in een warm oven gedurende 12 minuten. 
  2. Neem een andere bakplaat en leg hierop de plakjes rode ui en de sneetje pancetta. Rooster tot de pancetta krokant is en de ui gaar. 
  3. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal. Kruid met peper en grof zout. Wrijf ze in met een scheutje olijfolie. Zet ze in de oven bij de rest tot de tomaatjes licht barsten. 
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 
  5. Meng de kruiden met de ricotta. Een teentje geperste knoflook zou hier ook nog lekker in zijn. Voeg zout en peper toe. 
  6. Verdeel de geroosterde groenten en tomaatjes over twee borden. Doe op elk bord een paar lepels kruidenricotta. Strooi er de geroosterde pancetta en pijnboompitten over. Serveer met brood.
Delen maar!
error
6 Comments
  • Elke
    Posted at 12:42h, 07 augustus Beantwoorden

    Julie, dat ziet er weer heerlijk uit! Moet ik morgen eens uitproberen!
    Groetjes,
    Elke

  • Manon
    Posted at 13:40h, 07 augustus Beantwoorden

    Ziet er lekker uit!

  • Vanessa
    Posted at 08:14h, 08 augustus Beantwoorden

    Hoi Julie,
    Ziet er érg lekker uit!
    Ik maak dit soms ook maar krijg precies nooit het gevoel dat mijn groenten “geroosterd” zijn! Ze zijn gaar. En dat is het dan ook. Dus daarom deze – misschien wat domme – vraag maar als je de groentjes in de ovenschaal legt, leg je deze dan mooi naast elkaar? want bij mijn ligt alles op één hoop. En die 12 minuten in de oven … hetelucht? Ik ga het alvast nog een kans geven want gegrilde aubergines, courgettes en paprika’s zijn inderdaad zéér lekker!
    Ik kijk trouwens wel uit naar die webshop!!
    Groetjes en een heel zonnige dag vandaag,
    Vanessa

    • Julie vwee
      Posted at 08:29h, 08 augustus Beantwoorden

      Dag Vanesse. Soms maak ik geroosterde groentjes in een ovenschotel. Dan snij ik ze wel in kleine stukjes en laat ik ze zeker 1 uur in de oven zitten. Soms zels langer hoor. Want dat duurt wel een tijd tegen dat ze allemaal mooi gaar zijn.
      Dit gerecht heb ik gemaakt zonder ovenschaal. Ik had alle groentjes in schijfjes gesneden met de mandoline. Dan allemaal naast elkaar op de bakplaat in de oven gelegd op een bakmatje. Ingesmeerd met olijfolie en kruiden uiteraard. Zo hoeven ze niet zo lang te roosteren. 10 à 15 minuutjes volstaat.
      Veel succes!
      Groetjes Julie

  • Michiel Panhuysen
    Posted at 12:43h, 10 augustus Beantwoorden

    We hebben vandaag dit gerecht klaargemaakt. Puur, vers en uitstekende combinatie van smaken: zeer lekker!

  • Kristel Beeckman
    Posted at 13:20h, 13 augustus Beantwoorden

    Het was heerlijk Julie! Dit maak ik zeker en vast heel binnenkort nog eens klaar. Ik heb wel geen aubergine gebruikt. Maar met 3 verschillende soorten courgettes uit de tuin was het ook super lekker.
    Zonnige Groetjes, Kristel

Post A Comment