Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Ovenschotel met kip, spekjes en tomaten

ovenschotel met kip

Ovenschotel met kip, spekjes en tomaten

Op drukke dagen is het leuk om snel iets in elkaar te flansen. Als ik weet dat ik ’s avonds laat thuis ben, zet ik soms de dag voordien een schotel klaar. Een schotel vol gezonde ingrediënten die je enkel nog de oven in hoeft te schuiven. Zalig is het om op drukke dagen te genieten van heerlijke, gezonde comfortfood. Deze ovenschotel met kip is lekker en op en top zomers door de tomaten. Tomaten zijn nu op hun best. De spekjes maken de schotel wat zoutig en lekker spannend. Ik serveer hierbij krielaardappelen met rozemarijn, look en tijm. Gewoon krielaardappelen in een ovenschotel doen. Wat teentjes look, takjes rozemarijn en tijm rond leggen. Kruiden met peper en grof zout. Eventueel nog wat provençaalse kruiden op strooien en zo de oven in schuiven.ovenschotel met kip, spekjes en tomaten
Eerlijk gezegd is dit gerechtje tot stand gekomen door Eline, de vriendin van mijn broer. Die wonen even bij ons en we kokkerellen vaak samen. Of apart. Ik voor haar en zij voor mij. Heel gezellig dus.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 4 tomaten, in partjes
  • 125 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 ajuin, in stukjes
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 125 g spekjes
  • 1 el mosterd
  • 2 gedroogde kruiden: oregano, basilicum & tijm
  • olijfolie
  • verse groene kruiden: basilicum en platte peterselie

Bereiding:

  1. Snij de ajuin in grove stukken. Halveer de tomaatjes.
  2. Leg de kipfilets in een grote ovenschaal. Leg er de ajuin, tomaten en zongedroogde tomaten rond. Doe er een grote lepel mosterd bij, de spekjes, verse en gedroogde kruiden. Kruid af met goed wat peper en grof zout.
  3. Zet de schotel 45 minuten in een warme oven op 185°C. Afhankelijk van de grootte van de kipfilets. Bij mij waren het vrij grote kipfilets.
Delen maar!
error
13 Comments
  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 09:38h, 11 augustus Beantwoorden

    Oh jammie ik kan het al bijna ruiken! Ziet er echt overheerlijk uit 😀

  • Sara
    Posted at 11:49h, 11 augustus Beantwoorden

    Ziet er erg lekker uit! Nog een paar vraagjes: hoe lang steek je dan die krielaardappeltjes in de oven? Steek je die er gewoon samen met de kipschotel bij? En is het niet nodig om de kipfiletjes eerst even aan te bakken of gaan die rauw de oven in? Dank je wel!

    • Julie vwee
      Posted at 20:48h, 12 augustus Beantwoorden

      Bedankt 🙂
      Die krielaardappelen hebben wel even nodig hoor. Ik doe ze meestal in twee. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze gaar zijn. Maar reken toch zeker 35 minuten. Misschien nog wat meer … Je moet er eens in stekken en dan zal je snel voelen of ze al gaar zijn of niet. Eigenlijk kan je de aardappelen er op hetzelfde moment als de kip in steken. Ik heb de kip er rauw in gedaan, maar aanbakken kan ook hoor. Al vond ik dat in dit recept niet echt nodig.

  • Valerie | More Than Squats
    Posted at 13:31h, 11 augustus Beantwoorden

    Wat een hoop heerlijke recepten heb je staan. Heb je geen Bloglovin’?

    • Julie vwee
      Posted at 20:46h, 12 augustus Beantwoorden

      thx. Ja zit ook op bloglovin. bloglovin.com/julivwee

  • Femke
    Posted at 20:40h, 11 augustus Beantwoorden

    Wow. Did anyone say ‘heaven’? Dit klinkt zó lekker. En wat maak je trouwens ook prachtige foto’s. Echt super!

    • Julie vwee
      Posted at 20:45h, 12 augustus Beantwoorden

      bedankt! zo lief 🙂

  • Jozefien
    Posted at 22:19h, 15 augustus Beantwoorden

    Getest en goedgekeurd!

  • Sofie
    Posted at 15:38h, 17 augustus Beantwoorden

    Perfecte comfortschotel voor een frisse zomerdag als vandaag. Net voorbereid en straks alleen nog in oven. Smakelijk!!

    • Julie vwee
      Posted at 21:15h, 17 augustus Beantwoorden

      Super! Hopelijk was het goed.

  • Nelly
    Posted at 18:29h, 18 augustus Beantwoorden

    Net op ?! 2 aparte schoteltjes gemaakt -> voor mij met tonijn ipv kip want ik eet geen vlees en het was ook superlekker! (Alleen de tonijn niet te lang in de oven laten.) Toprecept!

    • Julie vwee
      Posted at 09:32h, 20 augustus Beantwoorden

      Leuk idee om met tonijn te maken 🙂

  • denise
    Posted at 16:16h, 20 september Beantwoorden

    ziet er allemaal zéér lekker uit

Post A Comment