Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Courgetti bolognaise

courgetti

Courgetti bolognaise

Eindelijk is mijn webshop af. Ik heb er maandenlang aan gewerkt. Coeur-Maison is eigenlijk een aanvulling op mijn blog worden. Dagelijks ben ik bezig met fotograferen en vind niets leuker dat eten fotograferen op mooie bordjes en in leuke potjes. Ik gebruik graag mooie schalen en word helemaal happy van een mooi gedekte tafel. Het idee van mijn webshop is eigenlijk simpel. De naam zegt het eigenlijk zelf. Coeur-Maison c’est la cuisine. Het kloppend hart van de woning, dat zit echt in de keuken. Een keuken is een plek waar soms moeilijke gesprekken ontstaan, waar gehuild wordt, waar gelachen wordt, waar nieuwe liefdes ontstaan. Want geef toe … wat is beter dan iemand verleiden met een heerlijke maaltijd? En wat als jij die maaltijd dan nog eens op een mooi gedekte tafel kan serveren? Wat als jij dat nog eens gebruik kan maken van de allerlekkerste kruiden, de allerlekkerste ingrediënten? Dan is het plaatje compleet. Lekker eten op mooie borden maakt mijn dag echt goed. Wakker worden, heerlijke koffie kunnen drinken in een mok waar ik echt HAPPY van word. Ja, dan kan mijn dag niet meer stuk. 
Mijn webshop moet nog groeien hoor. Het is een begin. Het liefst wil ik nog veel meer producten erop zetten, maar ik wil niet te snel van stapel lopen. Ik wil eerst eens zien wat jullie leuk vinden en wat goed verkoopt. 
En deze courgetti bolognaise is mijn eerste gerechtje op mijn eigen geselecteerde borden. Hopelijk vinden jullie het leuk? Ik alvast wel. 
 
courgetti bolognaise-1

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 dikke uien (meer mag ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 3 dl passata
  • 2 dl water
  • 2 takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes oregano
  • enkele blaadjes laurier
  • olijfolie
  • 3 courgettes, in sliertjes

Bereiding:

  1. Pel de uien en snipper ze in fijne stukjes. Hak de teentjes look. Doe een scheutje olijfolie in de pan en stoof de ajuin aan. Bindt de verse kruiden samen met wat keukentouw. Wie geen verse kruiden heeft, kan ook gedroogde kruiden nemen. Doe er dan zeker oregano en provençaalse kruiden in. Laat alles op zacht vuurtje stoven.
  2. Voeg dan het gemengd gehakt toe en laat het rustig op zacht vuurtje meestoven met de ui.
  3. Hak de paprika’s in stukjes. Voeg bij het gehakt. Doe er de tomaten uit blik bij, de passata en eventueel een scheutje water. Laat de saus nu op zacht vuurtje verder pruttelen. Je kan ze eventueel in de oven zetten op 120°C en minimum 1 uur laat sudderen met deksel op de kom. Langer mag ook. Hoe langer de saus staat, hoe beter ze wordt. Op het vuur kan uiteraard ook. Neem gewoon je tijd voor deze saus. Hoe langer ze op een zacht vuurtje pruttelt, hoe beter.
  4. Kruid met peper, grof zout en eventueel nog wat gedroogde kruiden.
  5. Voor de courgetti moet je gewoon de courgette in fijne sliertjes snijden. Dit doe ik met de Spirali van Lurch. Kan ook met een dunschiller, maar ik vind het effect veel beter met een spirali. Je hoeft de courgette niet te garen. Door de hete saus, zal de courgette vanzelf een beetje garen. Ik vind courgetti trouwens ook het lekkerst als er nog een beetje bite in zit.
Delen maar!
error
7 Comments
  • Manon
    Posted at 12:10h, 20 augustus Beantwoorden

    Yummy lekker!

  • Heidi
    Posted at 13:40h, 20 augustus Beantwoorden

    Hallo Julie,
    Dit ziet er op het bord en onder het eten weer mooi uit! Heb je de courgettes rauw gebruikt? Hoe heb je die sliertjes gemaakt?
    Veel succes met je webshop. Ik ben er al eens gaan kijken. Wat een prachtige spullen.
    Groetjes,
    Heidi

    • Julie vwee
      Posted at 08:43h, 22 augustus Beantwoorden

      Heb de sliertjes met de Spirali van Lurch gemaakt. Een super handig apparaat. In dit recept heb ik ze rauw gebruikt, omdat de saus super warm heeft, gaart de courgette vanzelf. Ze blijft wel knapperig, wat ik heel lekker vind.

  • Michiel Panhuysen
    Posted at 20:36h, 20 augustus Beantwoorden

    Julie,
    Waarmee maak je de courgettesliertjes?

    • Julie vwee
      Posted at 19:17h, 21 augustus Beantwoorden

      Maak ik met de Spirali van Lurch. Als je op mijn fb pagina kijkt, heb ik onder het recept een foto gepost.

  • Veerle Bosmans
    Posted at 16:39h, 21 augustus Beantwoorden

    Hoe maak je die courgetti dan juist?

    • Julie vwee
      Posted at 19:16h, 21 augustus Beantwoorden

      Gewoon in sliertjes snijden en klaar. Hoeft niet te garen. Door de warme saus, wordt ze vanzelf gaar.

Post A Comment