Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Zeewolf met crumble van hazelnoten, tuinbonen en groene asperges

zeewolf met crumble van hazelnoten

Zeewolf met crumble van hazelnoten, tuinbonen en groene asperges

Tuinbonen vind ik zalig.  Het seizoen van de tuinbonen loopt in de lente en zomer. Dan zijn ze op hun lekkerst. Je kan ze vers kopen en dubbel doppen, maar ook diepvries moeten ze niet onderdoen en het bespaart je een heleboel tijd. Ik koop ze bij Albert Hein vers in een doosje. Je kan ze daar ook diepvries vinden. Tuinbonen bevatten 8% eiwitten en 21% zijn koolhydraten. Ze zijn vetarm en leveren dus goed wat energie in vergelijking met sommige andere groenten. Ook bevatten ze zeer veel minerale zouten zoals magnesium (35 mg), calcium (50 mg) en ijzer (2,5 mg).
Bij de vis maak ik een super gezonde crumble van hazelnoten en havermout. Mmm, zo lekker! Werk de vis af met dit fleur de sel uit Ibiza en je avondmaal kan niet meer stuk. 
 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 g zeewolf
  • 2 el havermout
  • 2 el hazelnoten
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bundel groene asperges
  • 125 g tuinbonen
  • olijfolie
  • peper & grof zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de hazelnoten en meng met de havermout en 1 à 2 lepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Ik heb de hazelnoten en havermout in de blender gedaan en kort laten draaien. 
  2. Kruid de vis met peper en grof zout. Leg hem in een ovenschotel samen met een goede scheut olijfolie. Pers er wat citroensap overheen. Doe er het korstje van hazelnoten en havermout over. 
  3. Schil de groene asperges, kraak het poepje af en snij ze in kleinere stukjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. De kopjes van de groene asperges kan je beter apart houden, want die zijn sneller gaar. 
  4. Stoof de sjalot en knoflook aan in wat olijfolie. Eventueel de helft olijfolie en de helft boter nemen. Voeg eerst de dikkere stukken asperges toe en dan na enkele minuten ook de aspergekopjes en de tuinbonen. Kruid met peper en grof zout. 
  5. Serveer de vis met de tuinbonen en asperges. Lekker met wat gekookte basmatirijst.
Delen maar!
error
3 Comments
  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 08:02h, 08 september Beantwoorden

    Ik heb nog nooit zeewolf gegeten, maar het ziet er wel super lekker uit 😀

  • Marie-Claire
    Posted at 12:44h, 09 september Beantwoorden

    Hoi,
    lijkt mij een lekker gerechtje… Ik heb alleen een vraagje over de groene asperges. Die zie ik vaak in gerechten terugkomen en ik vind die zelf ook lekker… Alleen, als ik die wil kopen en zie vanwaar die komen… Peru.
    Dan mag het wel gezond zijn maar voor mijn ecologische voetafdruk, is dat niet echt goed. Weet jij soms of je ze ergens kan kopen waar ze van dichter bij huis komen? Alvast bedankt voor je reactie en doe zo verder met lekkere gerechtjes !!

    • Julie vwee
      Posted at 16:06h, 10 september Beantwoorden

      Dag Marie-Claire. Ik weet het. Idd heel ver. De Belgische asperges zijn bij ons alleen te koop tot eind juni. Het seizoen start in de lente. Dus nog even wachten op nieuwe Belgische asperges dus …

Post A Comment