Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Tomatensalade met tonijn, pijnboompitten en basilicum

tomatensalade

Tomatensalade met tonijn, pijnboompitten en basilicum

September is nog net de maand om een laatste keer tomaten op het menu te zetten. Tomaten zijn heerlijk in de zomer, dus nu het nog kan, eet ze. Alhoewel van zomer is nu helemaal geen sprake meer. Ik mis het zonnetje nu al. Wat worden dat weer 6 lange kille maanden die komen. Gelukkig heeft de herfst en de winter ook leuke momenten. Ik ben bijvoorbeeld ongelofelijk dol op Kerst en kijk er nu al naar uit. Of koude niet bewolkte dagen, met veel zon en wandelen en rennen in het zonnetje die nog net een beetje warmte afgeeft. Ik hou dan van cocoonen binnen, kaarsjes aansteken en af en toe vrienden uitnodigen voor een dinertje. In de zomer doe ik het zelden of nooit, want dan ben ik veel te graag buiten en op mijn appartement is dat gewoon niet mogelijk. Ik kijk echt uit naar het moment dat ik een tuintje heb … Dit is een heerlijk lunchgerecht. Licht, lekker en eenvoudig. Ik heb hiervoor deze tonijn, die te koop is op mijn webshop genomen. Heerlijke, kleine stukjes tonijn met Bayonne ham, epelette peper en extra vierge olijfolie. Lekker zuiders, weinig werk en bomvol smaak.  Gewoon serveren bij een tomatensalade met basilicum, pijnboompitten, goede olijfolie en een scheutje balsamico.
Voor de rest zou ik graag nog twee dingen willen vragen:
Wil je a.u.b. eens mijn facebookpagina van coeur-maison liken?
En ik zou ook ongelofelijk blij zijn als je mij nomineert voor de Weekend Blog Awards van Knack. Klik hier, vul je naam in, mijn link http://www.hapjesprinces.be en duidt de categorie food aan. Super bedankt alvast en nu hopen op een nominatie 🙂
auberginegratin met mozzarella-5
collage tomatensalade met tonijn

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 4 tomaten, liefst verschillende vormen en soorten
 • verse basilicum
 • olijfolie van goede kwaliteit
 • balsamico
 • 1 el pijnboompitten
 • 1 blikje tonijn met bayonneham
 • peper & fleur de sel

Bereiding

 1. Snij de tomaten in partjes. Doe ze op een bord, samen met de verse basilicum, een scheutje olijfolie en wat balsamico. Verkruimel hierop de tonijn en werk af met de pijnboompitten. Kruid met peper en ibizazout. 
Delen maar!
error
Tags:
,
1 Comment
 • Marlotte
  Posted at 09:00h, 15 september Beantwoorden

  Heerlijke salade! Deze maak ik vaak als ik geen zin heb om uitgebreid te koken.

Post A Comment