Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella

puntpaprika met buffelmozzarella

Gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella

Ottolenghi. I love him!!! Zalige kookboeken en super heerlijke smaakcombinaties.
Puntpaprika’s zijn zalig. Lekker zoet en boordevol vitamine C. De schil van puntpaprika’s is veel makkelijker verteerbaar dan die van de gewone paprika.  Je kan puntpaprika’s zowel koud als warm gebruiken, maar persoonlijk vind ik ze zaaaaalig als ze gegrild zijn. Ik serveer de paprika’s met de schil op het bord, omdat ik soms een beetje lui ben. Als dat je stoort, zou je ze na het roosteren, kunnen pellen, want de schil komt dan heel los. Maar eerlijk gezegd vind ik dat niet nodig. De pitjes haal ik ik er wel uit. 
Gebruik voor dit gerecht goede kwaliteit buffelmozzarella. Vervang de mozzarella eventueel door feta of parmezaanschilfers. Je kan deze paprika’s ruim van tevoren roosteren en het gerecht vlak voor het opdienen afmaken. Hou er rekening mee dat de puntpaprika’s even moeten marineren. Je zet ze dus best op voorhand klaar. Deze gemarineerde puntpaprika’s met buffelmozzarella zijn echt heerlijk als voorgerecht of lunch. 
gemarineerde puntpaprika's met buffelmozzarella 1
collage gemarineerde puntpaprika en buffelmozzarella

Ingrediënten voor 4 personen:

– 4 puntpaprika’s

– 250 g kerstomaten

– 120 ml olijfolie

– 2,5 el platte peterselie

– 2,5 el basilicum

– 1 el (gerookt) paprikapoeder

– 1 teen knoflook (facultatief)

– 3 el appelazijn

– 125 g rucola

– 1 bol mozzarella

– grof zout/zwarte peper

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s en kerstomaten naast elkaar op een bakplaat of in een ovenschotel. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over en bestrooi ze met zout en peper. Vermeng alles goed en rooster de paprika’s 15 minuten in de oven tot ze zachter worden en de schil gaat kleuren en barsten. 
 2. Roer intussen de peterselie, basilicum, knoflook, azijn en 80 ml olijfolie door elkaar. Breng goed op smaak met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Proef eens. De smaken mogen best uitgesproken zijn. 
 3. Leg de warme paprika’s in een schaal. Giet de marinade erover en laat ze minstens 2 uur bij kamertemperatuur marineren. 
 4. Verdeel voor het opdienen de paprika’s en rucola op een schaal en sprenkel er de marinade over. Breek de mozzarella in flinke brokken en verdeel ze op de paprika’s. Sprenkel de overgebleven olie erover en garneer met peterselie en basilicum. 
Delen maar!
error
2 Comments
 • Laura - Dagelijkse hap
  Posted at 10:27h, 29 september Beantwoorden

  Ook dit recept lijkt me zo lekker 😀 Ik heb nog nooit puntpaprika gemarineerd, maar dat ga ik zeker eens proberen! Denk dat het een lekkere afwisseling is 🙂

 • Lunchpakket op werkdagen – MrsPetiteFeet
  Posted at 21:30h, 13 juni Beantwoorden

  […] Vandaag heb ik een slaatje van Hapjes Princes gemaakt en het was overheerlijk! Het recept voor de gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella vind je hier. […]

Post A Comment