Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Een heerlijke mangosalsa

rijstsalade met mango

Een heerlijke mangosalsa

Mango’s ik ben er dol op. Het heerlijk, sappige en zoete vruchtvlees van de mango smaakt super in fruitsalades, maar is trouwens ook enorm lekker bij ander groenten zoals komkommer. Een mango is rijk aan vitamine C, vezels en ijzer. Als we dan toch de exotische toer op gaan, kunnen we mango’s heerlijk combineren met papaja’s. Een papaja ruikt naar abrikozen en de smaak doet aan meloen denken. De mango en papaja gaan we combineren met wat blokjes komkommer en lekker pittig maken door gember en chilipeper toe te voegen. Afwerken met wat limoensap, Thaise vissaus en een snuifje suiker om het allemaal wat minder scherp te maken en je hebt een lekker bijgerecht dat uitstekend combineert bij een stukje zalm.collage zalm met mangosalsa
collage mangosalsa
Dan heb ik nog een zalige tip voor wat restjesverwerking. De volgende dag kook ik wat basmatirijst en meng ik er de mangosalsa doorheen. En je hebt opnieuw een lekkere lunch klaar. 
rijstsalade met mangosalsa-2

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 komkommer, zonder zaadjes
  • 1 papaja, geschild, pitten verwijderd, in blokjes
  • 1 mango, geschild, in blokjes
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • stukje verse gember, geschild en geraspt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • sap en schil van 2 limoenen 
  • 2 el citroensap
  • 2 el Thaise vissaus
  • 4 el olijfolie
  • 2 el kokosbloesemsuiker

Bereiding:

  1. Schil de komkommer, snij hem over de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Snij de helften in blokjes van 1 cm en doe ze in een schaal. Voeg de overige ingrediënten voor de salsa toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet hem in de koelkast. Laat de salsa minstens 1 uur staan, zodat de smaken zich kunnen mengen. 
  2. Serveer bij een stukje vis of meng met een restje rijst.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment