Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Linzensalade met chorizo en paprika

linzensalade met chorizo

Linzensalade met chorizo en paprika

Wat was dit lekker zeg!!! Een linzensalade met chorizo en paprika. Linzen vind ik super handig om in de voorraadkast te staan hebben. Ze bevatten complexe koolhydraten met een lage glycemische index en zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Energiegevend en opbouwend tegelijk. Ik combineer linzen graag met krachtige smaakmakers zoals chorizo en pancetta. Een linzensalade wordt pas heel smaakvol als je de chorizo even aanbakt zodat die lekker knapperige wordt. Must try out đŸ˜‰ !! 
Tip: wil je nog wat extra vulling in deze linzensalade? Snij dan een kipfilet in blokjes. Goed kruiden met bijvoorbeeld curry, kurkuma, paprikapoeder, peper en grof zout. Kort even aanbakken en bij de linzensalade doen. Heerlijk! 

linzensalade met chorizo-4

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 150 g linzen
 • 100 g chorizo
 • 1 rode ui, fijngesnipperd
 • 1 teentje knoflook, geplet
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes
 • 1 gele paprika, in kleine blokjes
 • 2 tomaten, ontpit en ontveld, in blokjes
 • verse groene kruiden: basilicum en platte peterselie 
 • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
 • gedroogde kruiden: kurkuma, (gerookt) paprikapoeder, cayennepeper
 • peper en grof zout

Bereiding:

 1. Zet een pot ruim water op het vuur. Doe er een goede snuif zout in en kook hierin de linzen gaar. Die zouden in ongeveer 20 minuten gaar moeten zijn. Giet ze af en zet even aan de kant. 
 2. Snij de chorizo in plakjes en dan in kleine blokjes. Zet een pan op het vuur en bak in een hete pan de chorizo krokant. Hiervoor hoef je geen vetstof te gebruiken. Laat de chorizoblokjes uitlekken op keukenpapier. 
 3. De rode ui en look heb ik in dezelfde pan als de chorizo aangestoofd. Verwijder eventueel het vuile vet met een keukenpapier en voeg een beetje olijfolie in de pan. Bak nu de rode ui, look en paprikablokjes aan. 
 4. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes. Voeg bij de paprika in de pan. Kruid met peper, grof zout en de gedroogde kruiden. Ik nam een goede snuif, kurkuma, paprikapoeder en een beetje cayennepeper. 
 5. Snipper de lente-ui fijn, de verse kruiden en doe kan je er het allerlaatste moment bij doen. 

Tip: dit gerecht is ook heerlijk met kip. Je kan hiervoor een kippenfilet in blokjes snijden en kruiden met paprikapoeder, cayenne en kurkuma. Eventueel nog wat kippenkruiden op doen. De kip kan je dan aanbakken nadat je de chorizo hebt gebakken. Je mag dat gewoon in dezelfde pan doen. Als de kip klaar is, laat je die gewoon even uitlekken op keukenpapier en voeg de kip dan op het laatste bij de linzen.

Delen maar!
error
3 Comments
 • Laura - Dagelijkse hap
  Posted at 20:14h, 07 oktober Beantwoorden

  Ik neem geregeld linzensalade mee als lunch, zo lekker en goed voedzaam! Deze combi kende ik nog niet, maar ik ga het zeker proberen đŸ™‚

 • Liesbeth
  Posted at 14:10h, 10 november Beantwoorden

  Deze week gemaakt en ik vond het heel lekker. Ik heb het wel met farro gemaakt omdat ik geen linzen in huis had. En achteraf kon ik de restjes in een soepje verwerken đŸ™‚ Merci voor het recept!

 • Linda
  Posted at 22:48h, 02 november Beantwoorden

  Toevallig laatst nog een gerecht met linzen gemaakt.
  Chorizo vind ik ook super lekker!

Post A Comment