Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Sperziebonen met sinaasappel en hazelnoten

salade met sperziebonen

Sperziebonen met sinaasappel en hazelnoten

Waar ik mijn inspiratie haal, die vraag krijg ik vaak op workshops. Eerlijk gezegd ik kan er niet echt een antwoord op geven, want ik haal overal inspiratie!!!! Seizoenen geven me bijvoorbeeld een heleboel nieuwe inspiratie. Het is herfst en dus het moment van de paddenstoelen, vijgen, appels & peren, pompoenen, … . De schappen liggen er vol van en zo heb ik in elk seizoen wel mijn favorieten. Inspiratie haal ik ook uit kookmagazines en kookboeken of op andere inspirerende blogs. Vaak krijg ik ook nieuwe ideeën als ik ga uit eten. Niets leuker dan in het weekend uitgebreid op restaurant te gaan. Dan laat ik me volledig gaan met een voorgerecht, hoofdgerecht en dessertje en geniet ik er met volle tuigen van. Soms eet ik dan combinaties waarvan ik denk, dat moet ik thuis ook eens proberen. Niet alleen restaurantbezoekjes geven me inspiratie, maar ook traiteurs. Zo kreeg ik op een evenement onlangs een lunch van Foodsie uit Gent voorgeschoteld en ik was helemaal verkocht aan hun eigentijdse en vernieuwende stijl van koken. Als sidedish stond daar een heerlijke groene sperziebonensalade met sinaasappel en hazelnoten op het menu. Sperziebonen met sinaasappel en hazelnoten. Zo simpel en eenvoudig, maar zo lekker. Tijd om het thuis ook eens te proberen. Ik had in mijn koelkast nog een restje sperzie- en boterbonen liggen. Net iets te weinig om er een volwaardig bijgerecht van te maken, dus de diepvries moest me redden. Daar had ik nog een zakje tuinbonen en erwten zitten. Deze heerlijke lentegroenten mogen echt wel gecombineerd worden in een salade met andere bonen. Gewoon serveren met een stukje kip en jouw avondmaal staat op tafel. 
sperziebonen met appelsien en hazelnoten-2

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 g sperziebonen
  • 125 g boterbonen
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 sinaasappel, a vif
  • 1 handje hazelnoten, geroosterd, fijngesneden 
  • 1 el witte wijnazijn 
  • olijfolie
  • peper en grof zout
  • verse kruiden: beetje dragon, munt en basilicum
  • eventueel andere bonen: zoals tuinbonen, snijbonen

Bereiding:

  1. Snij alle bonen in kleine stukjes. Doe er een scheutje olijfolie en bak het sjalotje erin aan. Doe er de stukjes sperzie- en boterbonen bij. Ook tuinbonen en snijbonen zijn hier heel lekker in. Tuinbonen koop ik meestal diepgevroren. Blus met een scheutje witte wijnazijn en laat op een zacht vuurtje verder garen.
  2. Snij de sinaasappel a vif in kleine stukjes. Rooster de hazelnoten en hak ze fijn. Snipper de verse kruiden en meng alles onder de salade. 
  3. Werk af met olijfolie van goede kwaliteit, peper en grof zout. 
Delen maar!
error
Tags:
2 Comments
  • Marlotte
    Posted at 07:56h, 13 oktober Beantwoorden

    Ziet er echt heerlijk uit! Wat een prachtige foto’s maak je!

  • Lise
    Posted at 20:35h, 14 oktober Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

Post A Comment