Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Zeebaars met broccolipuree, prei en spekreepjes

zeebaars met broccolipuree

Zeebaars met broccolipuree, prei en spekreepjes

Zeebaars met broccolipuree. Een super makkelijk, snel en vooral gezond gerecht met vis. Ik ben dol op zeebaars, vooral als hij op het vel gebakken wordt. Ik maak bij de zeebaars een lekkere, smeuïge broccolipuree. Broccoli is rijk aan vezels, carotenoïden, vitamine C en vitamine K. Broccoli bevat een antikankereigenschap, een reden te meer om broccoli vaak op het menu te zetten. Ik eet de broccoli heel graag gestoomd, met wat cashewnoten, chilipeper en sojasaus. Maar nu het wat herfstiger wordt, hou ik van warme, comfort gerechten? Puree is dan zalig! Niet met aardappelen, maar gewoon puur broccoli. Je mag er natuurlijk altijd aardappelen bij doen, maar ik vind dat helemaal niet nodig. Ik kook de broccoli + de stengel in licht gezouten water, mix hem fijn en werk af met vers gemalen peper en wat olijfolie. Eventueel kan je er ook wat ricotta of zure room bij doen, maar in dit gerechtje houden we de broccolipuree heel puur. Ik serveer hem met zeebaars, gebakken op het vel, gestoofde prei en wat krokant gebakken spekjes. Je ziet, weinig ingrediënten en een maximum aan smaak!!!zeebaars, broccolipuree, prei en spekjes-5 

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 stukken zeebaars van elk 150 g
 • 2 broccoli’s, in roosjes
 • 4 stengels prei, fijngesneden
 • 150 g spekreepjes
 • peper en grof zout
 • olijfolie + boter

Bereiding:

 1. Kook de broccoli + de stengels in licht gezouten water gaar.
 2. Ondertussen kan je een pan opzetten en daarin de spekreepjes krokant bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Ik gebruik geen vetstof voor het spek. Dan gebruik ik dezelfde pan om de prei in aan te stoven. De pan even proper deppen met een keukenpapiertje, scheutje olijfolie erin en de prei aanstoven. Kruid hem met peper en grof zout. 
 3. Mix de broccoli fijn in een blender of met de soepmixer. Kruid met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat extra peper en zout bij. Een scheutje olijfolie mag ook altijd. 
 4. Neem een pan en doe er een scheutje olijfolie + boter in. Bak de vis op de velkant tot hij bijna gaar is. Draai dan kort nog even om.
 5. Doe de broccolipuree op een bord. Daarboven een beetje gestoofde prei, het stuk vis en afwerken met de spekreepjes. Smakelijk.
Delen maar!
error
5 Comments
 • Julie vb
  Posted at 11:59h, 30 oktober Beantwoorden

  Ik volg al een half jaartje je mooie blog. En dit gerechtje ziet er ook weer superlekker uit 🙂 maar mijn skinny zelf vroeg zich af of je iets aan voedingswaarde verliest door de broccoli als puree te serveren? Smoothies zijn bijvoorbeeld minder goed dan het fruit zelf in stukken te eten.

  • Julie vwee
   Posted at 13:15h, 01 november Beantwoorden

   Dag Julie. Ik volg de opleiding gezondheidstherapeut en daar hebben we ook al die vraag gesteld. Smoothies zijn zeker niet ongezond. Je maakt gewoond de vezels kapot, dus je krijgt een andere textuur, maar de vitaminen en mineralen blijven wel bewaard. Alleen heb je met smoothies altijd een enorme hoeveelheid binnen.
   Puree van broccoli hetzelfde verhaal. Je verliest idd wel wat voedingswaarde. Vanaf dat je groenten kookt boven een bepaalde temperatuur dan gaan bepaalde voedingswaarden verloren. Daarom kook je de broccoli beter niet plat, maar gewoon de roosjes kort koken. De stam heeft wel wat meer tijd nodig.
   Groetjes Julie

 • Laura - Dagelijkse hap
  Posted at 13:31h, 30 oktober Beantwoorden

  Wat een super makkelijk recept! Lijkt me echt lekker 🙂

 • Julie
  Posted at 08:06h, 01 november Beantwoorden

  Amai die puree klinkt en ziet er zalig uit! Wat ik ook heel lekker vind als ultieme comfort food/healthy dinner: gestoomde broccoli of broccoli uit de oven met zelfgemaakte hummus – lekker opeten voor tv onder een dekentje. Mmm 🙂

 • an
  Posted at 08:46h, 08 april Beantwoorden

  Dag Julie,
  Zelf zou ik niet denken aan de combinatie broccoli met prei of vis met spek.
  Heb dit gisteren klaargemaakt en is superlekker!
  Voor herhaling vatbaar 🙂

Post A Comment