Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Herfstpasta met paddestoelen, pecorino en pancetta

herfstsalade met paddestoelen

Herfstpasta met paddestoelen, pecorino en pancetta

Het wordt nu echt wel koud. Een maand geleden zat ik nog in het zonnige Ibiza. Mijn bruine kleurtje is helemaal aan het verdwijnen en ik kijk nu al opnieuw uit naar de zomer. Hoewel … de herfst heeft ook zijn charmes. Nu tot oudejaarsavond vind ik het best een gezellige en warme periode. Kerstboom, cadeautjes, lichtjes, kaarsjes, wandelen in de mooie herfstnatuur, heerlijk eten (chocolade, speculaas, kruidnoten) – I can’t wait! Ik ben een romanticus en dit gerecht is echt liefde, puurheid en gezelligheid in één. Serveer het op een kille avond met veel kaarsjes en een glaasje wijn. Je hart zal gewoon een klein sprongetje maken. Samen tijd doorbrengen is op kille, donkere avonden echt het allerleukste. Liefst met lekker eten uiteraard, zoals deze herfstpasta met paddestoelen, pecorino en pancetta. Ik heb altijd een fles duurdere olijfolie staan die ik gebruik om gerechten mee af te werken. Op het laatste moment voeg ik wat van mijn goede olijfolie toe om het allemaal wat smeuïger te maken.
Herfstpasta met paddestoelen

Voor 2 personen:

 •  250 g volkorenpasta
 • 1 bundel platte peterselie
 • olijfolie
 • 125 g rucola
 • 50 g pijnboompitten
 • 4 sneetjes pancetta
 • 1 el ricotta
 • peper en grof zout
 • 250 g witte champignons
 • 125 g wilde paddestoelen (shiitake, cantherellen)

Bereiding:

 1. Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje. Snij de witte champignons in vieren.
 2. Zet een pan op het vuur zonder vetstof. Rooster de pijnboompitten. Snij de pancetta in stukjes en bak knapperig in de warme pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Daarna gebruik in dezelfde pan en bak ik de paddestoelen in een scheutje olijfolie.
 3. Doe de bundel peterselie in de blender samen met de helft van de rucola. De steeltjes van de peterselie mogen eraan blijven, want daar zit veel smaak in. Breng op smaak met peper en grof zout. Doe er een goede scheut olijfolie bij en zet aan de kant. Dit gaan we straks onder de pasta mengen.
 4. Kook de pasta zoals op de verpakking in gezouten water. Giet af af en meng met alle ingrediënten. Ik hou altijd nog een beetje kookvocht bij om onder de pasta te mengen. Dit past heel goed want anders kan het wat droog worden. Voeg er een eetlepel ricotta bij. Werk af met peper, grof zout, pecorino, pijnboompitten, de rest van de rucola. Meng een goede scheutje olijfolie van goede kwaliteit onder de pasta.
Delen maar!
error
1 Comment
 • Marie
  Posted at 10:51h, 04 november Beantwoorden

  Yes, ik weet wat ik vanavond zal koken! 😉
  Bedankt!

Post A Comment