Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Forel met herfstsalade

forel met herfstsalade

Forel met herfstsalade

Er is geen ontkomen meer aan. De herfst is daar. Als ik ’s morgens wakker wordt, is het donker. Voorbij zijn de lange zomeravonden in de tuin bij mijn ouders. Voorbij zijn de zondagse ontbijtjes in de tuin. Voorbij zijn de lange zonovergoten dagen. Voorbij zijn de zomerruns met de hete zon op mijn gezicht. Rennen en zon zijn er de laatste weken gelukkig nog wel geweest, want hoe klein en fijn de zonnestralen op dit moment nog zijn, het is gewoon leuk om het zonnetje te voelen. Ik ben echt een zomerkindje. De zon maakt me vrolijk. Regen maakt me depri. Ik haat echt grijze dagen en daar moet mijn zomers kleurtje onder lijden want het wordt met de dag minder. En toch heeft de herfst ook zijn charmes. Zoals de pompoenen, paddestoelen en verse vijgen. Van dit herfstvoedsel word ik op donkere, grijze dagen toch een beetje vrolijk. Vandaag een herfstsalade met paddestoelen, zoete aardappel en vijgen. Geserveerd met een forel uit de oven. Een ideetje uit de Libelle Lekker van de maand september. 

forel en herfstsalade-3

Voor 4 personen:

  • 4 kleine forellen, panklaar
  • 1 citroen
  • handvol verse tijm
  • handvol bladpeterselie
  • 1 bosje gedroogde tijm
  • boter
  • olijfolie
  • peper en grof zout

Voor de salade

  • gemengde salade
  • 1 zoete aardappel
  • 250 g kastanjechampignons
  • 250 g portobello’s
  • 4 verse vijgen
  • 1 trosje blauwe druiven
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 el walnoten
  • 150 g geitenkaas
  • rodewijnazijn
  • olijfolie
  • peper en grof zout

Bereiding

  1. Spoel de forel, ook in de buikholte. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Steek de buik van de forel vol met verse kruiden. Spoel de citroen en snij in plakjes. Leg rond de vis. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper en grof zout en gaar 25 à 30 minuten in de oven.
  2. Boen de zoete aardappel schoon. Rol hem in zilverpapier en pof 20 minuten in een warme oven van 180°C.
  3. Scheur de sla in grove stukken. Spoel de vijgen en snij in kwartjes.
  4. Maak de paddenstoelen schoon, snij in stukken en bak ze in een klontje boter.
  5. Doe de sla, champignons, zoete aardappel, druiven en vijgen in een grote kom. Sprenkel er twee eetlepels olijfolie en 2 el rodewijnazijn over. Kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Strooi er nog wat verbrokkelde geitenkaas, peterselie en walnoten over.
  6. Haal de forel uit de oven en serveer met de salade.
Delen maar!
error
1 Comment
  • Anne Crevecoeur
    Posted at 12:52h, 12 december Beantwoorden

    Beste Julie,
    Vind jouw recepten echt super! Prachtige website. Heb Sandra Bekkari ook via mijn ouders leren kennen; haar 2e boek Nooit meer diëten deel 2 is uit sinds 10/12; terug een echte aanrader, want zeer lekkere, haalbare en smakelijke recepten. Echt inspirerend en leerrijk. Nog veel succes met je blog & site ! Mvg/ Anne

Post A Comment