Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Kip met sinaasappel, sojasaus en quinoasalade

kip met sinaas en soja

Kip met sinaasappel, sojasaus en quinoasalade

Tijd … ik zou er graag iets meer van hebben. Ik ben een opleiding gestart tot gezondheidstherapeut. Dat betekent wekelijks naar de les en opnieuw examens. Daarbij moet ik nog werken, sporten en bloggen. Om van mijn huishouden nog maar te zwijgen, maar dat krijgt altijd de laatste prioriteit. Behalve boodschappen doen en koken. Dat zijn de enige klusjes uit het huishouden die ik echt graag doe. En daarbij hoort bloggen. Alle gerechten die ik ’s avonds maak en lekker zijn, komen op mijn blog. Helaas staat zo’n recept er niet in 1-2-3 op. Het kost een hoop tijd om het recept, de foto’s en het verhaal te bundelen tot wat je hier ziet. Dus ik vind het oprecht leuk natuurlijk als jullie mijn berichtjes op instagram en facebook masaal gaan liken.kip met sinaas en soja en quinoasalade-1
Gebrek aan tijd kennen we allemaal wel zeker? Zo een dag langer weekend zou toch zalig zijn. Wat zou jij dan doen? Ik zou waarschijnlijk terug foodgerelateerde dingen doen. Uren in de keuken doorbrengen. Nieuwe recepten testen. Inspiratie zoeken op andere blogs en kookboeken lezen. 
Dit gerechtje komt uit Libelle Lekker. Kip met sinaasappel, sojasaus is een sublieme combinatie. De kip is gevuld met pecorino en omhuld met een beetje bacon. Het sausje maak ik met zure room en de jus van de kip, soja en sinaas. Heerlijk die saus. En ik serveer dit allemaal met een quinoasalade met komkommer, venkel en kerstomaatjes. Dit is ongetwijfeld één van de allerbeste kipgerechten die hier op mijn blog staan. Mijn huis rook zo lekker toen de kip in de oven stond dat ik echt instant honger kreeg.
collage kip met sinaas en soja 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets van ongeveer 150 g
  • 2 sinaasappels, sap
  • 5 el sojasaus
  • 125 g pecorino
  • 1 tl tijm
  • 150 g bacon
  • 300 g quinoa
  • 1 venkel, fijngesneden
  • 1/2 komkommer
  • 1 doosje kerstomaten, gehalveerd
  • 75 g veldsla
  • 2 tl wittewijnazijn
  • olijfolie
  • 100 g potje zure room
  • zwarte peper en grof zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pers het sap van de sinaasappels uit. Het sap van de sinaasappel doe ik een ovenschotel samen met de sojasaus. Kruid met wat peper van de molen.
  2. De kipfilets snij je open aan de zijkant. Rasp de pecorino (of parmezaan) en vul de kip met de kaas. Kruid met wat verse en/of gedroogde tijm, wat peper en vouw de kip dicht. Wikkel rond elke kipfilet een plakje bacon. Leg ze in de schaal met de saus en bak 30 minuten in de oven.  
  3. Quinoa moet je altijd afspoelen. Spoel hem in een fijne zeef. Doe in een kommetje en voeg nu dubbel zoveel water toe. Laat ongeveer 15 minuten garen. Ik kook quinoa meestal met een beetje kippenbouillon.
  4. Ondertussen gaan we de groenten voor de quinoasalade fijnsniijden. De kerstomaatjes halveer je. De veldsla maak je schoon. De venkel snij je in heel fijne reepjes. Dit gaat heel makkelijk met de mandoline. Halveer de komkommer, haal de pitjes eruit en snij in halve manen. Meng de groenten in een mengschaal. Besprenkel ze met olijfolie van goede kwaliteit en witte wijnazijn. Kruid goed met peper en zout.
  5. Haal de gebakken kipfilet uit de oven. Giet de saus uit de ovenschaal in een steelpan, voeg zure room toe en laat de saus 5 minuten sudderen. Ondertussen dek je de kip af met zilverpapier.
  6. Serveer met de quinoasalade.
Delen maar!
error
7 Comments
  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 09:56h, 17 november Beantwoorden

    Het ziet er echt suuuuuper lekker uit 😀 Ik kan het al bijna ruiken, hmmmm :3

  • marina
    Posted at 20:59h, 18 november Beantwoorden

    Ziet er héél lekker uit! Heb je ook feta gebruikt in de salade?

    • Julie vwee
      Posted at 21:33h, 19 november Beantwoorden

      Nee er zat geen feta in. Groetjes Julie

  • Jozefien
    Posted at 13:14h, 19 november Beantwoorden

    Ik herken me volledig in wat je zegt! Vaak denk ik – duurde het weekend maar 1 dagje langer, dan kon ik heel de dag in de keuken staan! 🙂 Ziet er lekker uit trouwens!

  • Lise
    Posted at 20:40h, 20 november Beantwoorden

    Whet staat hier in de oven! Wel een beetje met eigen twist :p bedankt vr de inspiratie:)

  • Wilma
    Posted at 12:17h, 28 december Beantwoorden

    Krijg er ontzettende honger van haha! Ook deze wil ik binnekort gaan maken

  • Patricia
    Posted at 17:54h, 12 februari Beantwoorden

    Heerlijke! Absoluut heerlijk! Dit wordt een van mijn favoriete kipgerechten…. ben nog aan het nagenieten. Bedankt!

Post A Comment