Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Powerbreakfast: dikke smoothie van mango, banaan en bramen met granola en blauwe bessen

smoothie met mango en banaan

Powerbreakfast: dikke smoothie van mango, banaan en bramen met granola en blauwe bessen

Ontbijt sla ik echt nooit over. Ik vind het zalig om iets vroeger op te staan. Een goede mok koffie, ontbijt en ondertussen vlug even door de krant van de dag bladeren. Meestal ontbijt ik met yoghurt, fruit en granola. Maar omdat elke dag hetzelfde ook snel verveelt, zoek ik vaak naar nieuwe ontbijtjes. Als ik wat meer tijd heb, vind ik het zalig om met pannenkoeken te ontbijten. Ontbijt met een smoothie is dan weer ideaal op dagen waarbij het allemaal sneller moet gaan. Voor mensen die bijvoorbeeld graag hun ontbijt mee in de wagen nemen is een smoothie ideaal. Zelf ben ik niet zo fan van drinkontbijtjes. Ik moet kunnen knabbelen. Maar op een ochtend wou ik het toch eens uitproberen. Ik nam mijn thermomix (met een blender gaat dit uiteraard ook). Deed er een banaan, een halve mango en nog wat diepvriesbramen in. Een goede scheut yoghurt bij en mixen maar. Resultaat was een een soort dieprode dikke verse yoghurt. Smaak was super, maar het was net een tikje te dik om zo te kunnen drinken. Dan maar uitlepelen dacht ik. Ik nam een kommetje. Deed er de dikke smoothie in. Werkte het af met blauwe bessen en wat granola en at het op met een lepeltje. Heerlijk ontbijt en het is eens iets anders dan een simpele yoghurt.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1/2 mango
 • 1 banaan
 • 125 g diepvriesbramen
 • verse volle yoghurt

Afwerking:

 • granola
 • blauwe bessen
 • andere toppings naar keuze

Bereiding:

 1. Doe voor de smoothie alle ingrediënten in de blender. Voeg yoghurt naar smaak toe.
 2. Werk af met granola en blauwe bessen. Heerlijk als ontbijt.
Delen maar!
error
2 Comments
 • Marlotte
  Posted at 08:30h, 27 november Beantwoorden

  Oh, echt ontzettend lekker deze dikke smoothie. Drinkontbijtjes vullen ook altijd minder bij mij, ben benieuwd naar deze smoothie. Moet haast wel lekker zijn!

  • Julie vwee
   Posted at 21:00h, 29 november Beantwoorden

   Ik ben ook niet zo’n fan van drinkontbijtjes, maar dit is niet echt een drinksmoothie. Het is meer eetsmoothie omdat ie zo dik is 🙂

Post A Comment