Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Pittige linzensoep

pittige linzensoep

Pittige linzensoep

Eén van de zaaaaligste gerechten tijdens kille wintermaanden is ongetwijfeld deze frissig, romige linzensoep. Ik bedoel hiermee niet echt romig zoals je misschien wel denkt. Normaal doet romig denken aan vet, zwaar en smaakvol. Want geef toe room geeft smaak. Hoe vettiger, hoe prettiger zeggen ze wel eens. Maar deze soep is toch romig en vol van smaak zonder zwaar op de maag te liggen. Eigenlijk is het een luchtig en heel smaakvol soepje. Ik bedoel hier met romig vooral vol van smaak en toch licht en gezond. Qua linzen kan je variëren. Voor soepen en curry’s zijn rode en bruine linzen ideaal. Deze soort kookt makkelijk tot pap. Groene en grijze linzen behouden hun vorm wel tijdens het koken. Linzen zijn vetarm en rijk aan eiwitten. Daarnaast bevatten ze meervoudige koolhydraten, vitaminen B, calcium, magnesium, ijzer, kalium en zink.


linzensoep-3

Ingrediënten voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 1 Spaanse peper, fijngesnipperd
  • 1/4 pompoen, in blokjes
  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g groene boontjes, in blokjes
  • 1 hand spinazie
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl harissa
  • 3 dl groentebouillon
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 gr rode of groene linzen

Bereiding:

  1. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot. Stoof de ajuin, look en rood pepertje hierin aan. Snij de andere groenten in stukjes en laat ze één voor één meestoven in de pan. Voeg de curry, kurkuma en de harissa toe. Laat kort even meebakken.
  2. Voeg de linzen toe. En giet er de groentenbouillon bij tot de groentjes net onder staan. Doe het blik tomatenblokjes erbij. Laat alles 20 minuutjes sudderen. Het laatste moment kan je de spinazieblaadjes erbij doen zodat ze mooi slinken in de warme soep. Voeg wat zout toe en wees zuinig met peper, want de spaanse peper en harissa is vrij pittig.
Delen maar!
error
3 Comments
  • Marlotte
    Posted at 08:11h, 09 december Beantwoorden

    Oeh yummie, ik ben dol op linzensoep. Normaal gesproken maak ik ‘m ietsjes anders, maar deze klinkt ook echt heerlijk. Ga ‘m snel eens uitproberen, als ik linzen in huis heb gehaald.

  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 10:18h, 09 december Beantwoorden

    Ik doe linzen altijd in een salade, maar ik heb er nog nooit soep van gemaakt! Lijkt me best een lekkere afwisseling 😀

  • Maren
    Posted at 21:13h, 15 december Beantwoorden

    Ha julie!
    Weer n heerlijk gerechtje!
    Ik neem meestal soep mee naar mn nachtdienst, heel fijn verwarmend in de buik.
    Ik volg je blog graag!
    Lastig om trouw te blijven aan jezelf denk ik als je steeds aanbiedeingen krijgt van grote bedrijven! Hoop dat je je eigen inspiratie blijft gebruiken voor creatieve gerechten! Die vind ik de beste 🙂
    Heerlijk!
    Groetjes!
    Maren

Post A Comment