Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Gravad lax met rode biet

gravad lax

Gravad lax met rode biet

In een vorige blogpost vertelde ik jullie over het eindjaarsfeestje met Carrefour. Ik kreeg van hen de kans aangeboden om ook met hun producten aan de slag te gaan en vrienden te trakteren op een lekker etentje . De receptjes werden me toegestuurd en ik deel heel graag met jullie de inspiratie voor een subliem eindejaarsdiner.
Gravad lax is een typische Scandinavisch gerecht van rauwe zalm dat voornamelijk als aperitiefhapje wordt gegeten. De zalm wordt gemarineerd met rode biet en zet je zo op tafel tijdens de apero. Dit zou ook heel lekker zijn met een dipsausje met yoghurt en dille. 

Met dank aan: Carrefour, Avocado van de Duivel en Walkie Talkie.

Ingrediënten:

  •  groot stuk zalmfilet (ongeveer 500 gr)
  • 2 voorgekookte bietjes
  • Een stuk mierikswortel
  • 4 el grof zout
  • 4 jeneverbessen
  • 4 el rietsuiker
  • 1 appelsien (bio)
  • 2 citroenen (bio)
  • Een bussel dille
  • Lekkere, gezouten boter
  • Een lekker artisanaal, volkorenbroden, gesneden
  • Mooie cresson
  • 1 potje zure room

Bereiding

  1. Blend de rode bietjes samen met de jeneverbessen. Rasp er de schil van appelsien en citroen bij en een stukje van de mierikswortel, en meng er het zout en suiker onder. Leg de zalmfilet in een grote schaal. Verdeel er de rode biet-mengeling gelijk over. Rol in plastiekfolie, en zet in de koelkast voor 24u.
  2. Hak de dille fijn, en ‘paneer’ hiermee de zalm. Wikkel opnieuw in plastiekfolie, en zet in de koeling.
  3. Wanneer je wilt serveren, haal je de zalm alvast uit de koelkast. Maak ondertussen een sausje met de zure room, wat citroenrasp, wat fijngehakte dille en peper en zout.
  4. Snij de zalm in mooie plakjes, en serveer met grof brood met goede boter, het sausje en cresson.
Delen maar!
error
Tags:
,
No Comments

Post A Comment