Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Pavlova met rode vruchten en citroen crème

pavlova

Pavlova met rode vruchten en citroen crème

Een super lekkere taart die eigenlijk nog zo ongezond niet is. Het blijft natuurlijk wel taart, maar het aantal suiker in de taart valt goed mee. Wat staat er bij jouw op de desserttafel? Pavlova is luchtig taartje een op basis van meringue. We versieren de taart met rode vruchten en lekkere citroencrème. 
Ik wens jullie alvast een erg fijne kerstvakantie toe en heel veel lekkers tijdens de feestdagen. Wees bewust van wat je in je mond steekt, maar laat ook alles even los. Geniet en wees niet te streng voor jezelf. Wat is leuker dan samen eten met mensen die je lief hebt? Bij mij staat Kerst even op zijn kop. Het jaar 2015 is een stuk anders uitgedraaid dan ik eigenlijk voor ogen had. Maar toch ik kijk volle goed moed uit naar 2016. Een nieuw jaar … hopelijk vol nieuwe uitdagingen.
CarrefourNYE79

Ingrediënten:

  • 4 eiwitten op kamertemperatuur
  • 1 snufje zout
  • 100 gr fijne suiker
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 grote theelepel maïzena
  • 20 cl slagroom (min 30% vet)
  • 35 gr suiker
  • De schil van 2 bio-citroenen
  • 300gr van vers rood fruit (aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen,…)

Bereiding:

De dag ervoor: de meringue
  1. Verwarm de oven voor op 120°c.
  2. Klop het eiwit op met een snufje zout. Als het mengsel begint te schuimen, voeg dan de fijne suiker geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Het eiwit moet zeer stevig en glanzend zijn.
  3. Voeg de poedersuiker en de maïzena voorzichtig toe met een spatel.
    Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel voorzichtig op de bakplaat en egaliseer.
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Bak voor minimal 1h30. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van het schuim.
    Om te controleren of de meringue gaar is, kan je je hand onder het bakpapier plaatsen. Als deze hard is, is je meringue klaar.
  5. Laat de meringue de hele nacht afkoelen met de oven op een kier (je kan er een houten lepel tussensteken).
De dag zelf: de slagroom en citroen
  1. Klop de slagroom op in een kom, terwijl je suiker toevoegt. Als het geheel dik wordt, voeg je de schil van de citroen toe. Meng voorzichtig.
  2. Koel bewaren.
Het serveren:
  1. Stel je pavlova samen:
  2. Plaats uw meringue op een schaal, voeg de slagroom met citroen toe en werk af door het vers fruit op de room te plaatsen.
Delen maar!
error
2 Comments
  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 12:17h, 22 december Beantwoorden

    Oh dit klinkt zo lekker! Vooral het rode fruit erbij lijkt me het alles lekker fris maken 🙂

  • Annelies
    Posted at 22:51h, 22 december Beantwoorden

    Oei Julie, hopelijk niks ergs aan de hand? Ik wens je alvast het allerbeste voor 2016!

Post A Comment