Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met makreel en rode biet

salade met makreel en rode biet

Salade met makreel en rode biet

De laatste tijd heb ik het enorm druk. Werken, studeren, sporten en dan ook nog een blog die ik moet onderhouden. Ik moet toegeven dat het bloggen me da laatste tijd minder en minder lukt. Tijd om te koken, heb ik de laatste tijd niet echt meer. Maandagavond heb ik avondles natuurgeneeskunde, dinsdag ga ik naar de kookles, woensdag of donderdag vaak een kookworkshop en dan nog eens een avondje weg met vriendinnen en er schiet eigenlijk al niet veel meer over om te koken. In het weekend kook ik al helemaal niet. Meestal moet ik altijd wel ergens gaan eten. Pfff al dat eten. Ik heb er soms een haat-liefde verhouding mee. Een leven zonder eten, kan ik me echt niet voorstellen. Eten is mijn leven!! De keerzijde is dat ik me vaak kan overeten. Omdat ik zo graag eet, neem ik vaak twee borden en tussendoor durf ik ook wel eens snacken. Gelukkig sport ik veel in Venice Beach. Sinds ik fitness is mijn lichaam enorm veranderd. Ik weet niet of ik het echt positief moet vinden. Ergens denk ik dat het nu beter is. Ik heb nu wel rondingen gekregen en ik denk dat dit gewoon een stuk mooier is dan een lange plank. Ik heb een beetje billen, een poep en een mooi afgelijnde buik gekregen. Vroeger had ik geen poep, super dunne bennen en een ingevallen buik. Eerlijk die dunne benen vind ik nog altijd mooier. Maar met mijn poep en buik ben ik nu best tevreden. Tevreden zijn met jezelf. Iets dat ik nog altijd moeilijk vind. Ik kan echt zo kritisch op mezelf zijn. Ik kijk meestal in de spiegel en ga vitten op al mijn imperfecties, terwijl er ook zoveel mooie dingen zijn waar ik heel blij mee ben … Waarschijnlijk is dit typische vrouwen. We zijn nooit echt tevreden met onszelf, terwijl we het eigenlijk allemaal best wel mogen zijn.
Deze salade met makreel en rode biet is eentje van Jeroen Meus uit Dagelijkse Kost. Het zag er zo lekker uit op tv dat ik het de avond zelf nog heb klaar gemaakt. 

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 gerookte makreelfilets
 • 4 rode bieten
 • balsamico
 • 1 el olijfolie
 • 100 g walnoten
 • veldsalade
Voor de dressing:
 •  25 ml rodewijnazijn
 • 150 ml walnootolie
 • 75 ml olijfolie
 • 1 tl mosterd
 • peper en grof zout
Voor de cottage cheese
 •  200 g cottage cheese
 • 2 tl mierikswortelpuree
 • 1 citroen
 • peper & grof zout

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 150°C. Borstel de rode bieten even af zondat er geen zand meer aanhangt. Wikkel ze in een stukje zilverpapier en pof in de oven op 150°C gedurende ongeveer 1 uur. Dit kan je best op voorhand doen. Als ze wat afgekoeld zijn, doe je ze in stukjes en leg ze in een marinade met wat balsamicoazijn en olijfolie.
 2. Maak de dressing met rodewijnazijn, walnootolie, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met wat peper en grof zout.
 3. Bij de cottagecheese doe je de mierikswortelpuree en breng op smaak met peper, zout en een beetje geraspte schil van een citroen + het sap.
 4. Doe de veldsla in een mengschaal. Leg er de gemarineerde bieten en cottage cheese bij. Crush de walnoten en leg ze op de salade. Verwijder het vel van de makreelfilets en haal eventuele graten weg. Trek de filets in stukken. Leg de makreel op de salade en werk af met de dressing.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment