Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Cheesecake met pompelmoes en cointreau

Cheesecake met pompelmoes en cointreau

Deel twee van de opdracht voor Sweet Florida Fruit. Naast de gevraagde salade met pompelmoes, hadden ze voor hun mediacampagne ook een dessert met pompelmoes nodig. Voor mij ongelofelijk leuk om te doen. Ik mocht recepten en foto’s voor de Florida pompelmoes aanleveren, een nieuwe soort die vanaf nu in de winkel ligt. Zelf ben ik niet zo goed in desserten. Ze komen ook niet vaak op mijn blog, omdat ze niet zo goed in een healthy lifestyle passen. Eigenlijk is het eerder een bewuste keuze om zo min mogelijk dessertjes te maken, ik heb er namelijk een kleine zwak voor. Als ik een taart of cake bak dan is die de dag zelf nog op en dan voel ik me zo schuldig dat ik mezelf niet heb kunnen houden bij één stukje taart.
Een vriend van me volgt op Spermalie de patissier opleiding. Hij is dus een kei in het maken van dessert en hielp me bij deze heerlijke creatie met pompelmoes. Zijn recepten vind je op zijn blog Foodies Bible. Het resultaat werd een cheesecake met pompelmoes en cointreau en eigenlijk is het dessert nog niet zo heel ongezond. Het zanddeeg bevat wel wat suiker en boter, maar de vulling met philadelphia en een vleugje pompelmoes is best oké en bevat weinig suiker. Wil je graag een gezonde versie? Dan zou je de bodem van de cheesecake kunnen vervangen door gecutterde amandelen en dadels. 
Ik was zoooooo blij met deze foto’s. Ze worden gebruikt bij de mediacampagne van Sweet Florida Fruit. Dit was echt één van de leukste opdrachten die ik ooit al heb mogen doen door mijn blog. Dus wie ooit nog eens een recept en foto nodig heeft, je mag me dus altijd contacteren 🙂  
pompelmoes-17

Voor het zanddeeg:

 • 4 dooiers
 • 170 g kristalsuiker
 • 200 g boter
 • 265 g bloem
 • 17 g bakpoeder

Voor de kaasvulling:

 • 5 g gelatineblaadjes
 • 20 cl slagroom (40%)
 • 25 ml cointreau
 • 2 pompelmoezen
 • 220 g philadelphia
 • 6 el kristalsuiker
 • 1 eiwit

Bereiding:

Voor het zanddeeg:
 1. Klop de suiker en dooiers op tot en ruban. Voeg geleidelijk de boter toe.
 2. Zeef de bloem en het bakpoeder en meng ze onder de massa.
 3. Laat het deeg een uurtje in de koelkast rusten in plasticfolie. Rol het daarna uit tot maximum 8 mm dik. Steek rondjes uit met een ring. Doe bakpapier in de ring en leg er het deeg in. Bestrooi met een laagje kristalsuiker en bak af in een warme oven op 180°C gedurende 15 à 18 minuten.
Voor de kaasvulling
 1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm 5 eetlepels van de slagroom op met de gelatineblaadjes erin tot ongeveer 60°C.
 2. Klop 3 el suiker en philadelphia kaas op. Voeg 5 eetlepels pompelmoessap, de cointreau en de zeste toe. Voeg de gelatine erbij.
 3. Klop in een andere kom de slagroom op met 3 eetlepels kristalsuiker. Meng dit voorzichtig onder het opgeklopt eiwit.
Afwerking:
 1. Lepel het kaasmengsel in de met bakpapier beklede ring en laat opstijven in de frigo gedurende zeker 3 uur.
 2. Verwijder de ring en het bakpapier. Werk het taartje af met stukjes pompelmoes.
 3. Tip: rasp een beetje witte chocolade over het afgebakken zanddeeg. Zo zal het zanddeeg knapperig blijven. En neemt het deeg minder vloeistof op.
Delen maar!
error
2 Comments
 • Laura - Dagelijkse hap
  Posted at 10:03h, 08 januari Beantwoorden

  Ik ben echt gek op cheesecake, ik kan er geen genoegen van krijgen! Met pompelmoes heb ik het nog nooit gemaakt, maar het lijkt me heerlijk fris 😀 Zeker weten dat ik dit lekker ga vinden!

 • Jozefien
  Posted at 12:34h, 11 januari Beantwoorden

  Zo’n verrassend taartje, leuke vorm!

Post A Comment