Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Makkelijke snack: notenkoekjes

notenkoekjes

Makkelijke snack: notenkoekjes

Hoe gaat het met jullie? Ik kreeg onlangs een mailtje van lezer die mijn blog blijkbaar met veel enthousiasme volgt. Het was een soort van reactie op mijn blogberichtjes van begin dit jaar – over mijn nieuwe start. Het was zo een fijne, eerlijke reactie. Heel mooi en oprecht geschreven. Ik kreeg er zelfs kippenvel van. Hij had het over dat het leven echt vol verassingen zit. Het loopt inderdaad echt niet altijd zoals we willen. Dat het alleen maar leuker wordt naarmate je ouder wordt … En het mooiste compliment was misschien wel dat hij het fijn vond dat ik zo open en puur over mezelf ben. Zo’n berichtjes maken mijn dag wel goed.Eind vorig jaar zette ik een punt achter mijn relatie van 5 jaar. Ondertussen zijn we al twee maand verder (man, wat gaat de tijd snel) en ik ben zooooo gelukkig. Ik geniet van elk moment. Ja, zelfs van het moment dat ik alleen thuis kom. Van de rust die in mijn huis is teruggekeerd. Van de tijd die ik kan besteden aan mezelf. Gewoon leuk om met niemand rekening te houden. Ik kan gaan en staan waar ik wil en das echt zo een leuk en zalig gevoel. Wat ik eigenlijk wil zeggen … is dat we moeten durven beslissingen nemen. En enkel doen waar we oprecht gelukkig van worden!!! Dingen waarvan we niet gelukkig worden, moeten we gewoon overboord gooien. En ik weet het das echt niet altijd zo eenvoudig, maar het is wel iets waar ik alerter voor ben geworden. Kiezen is altijd een beetje verliezen, wordt wel eens gezegd. Maar daar ben ik het zoooo niet mee eens !!! Kiezen is nooit verliezen! Kiezen is een nieuwe weg die je nieuwe dingen bijbrengt, je nieuwe dingen leert en jezelf rijker maakt als persoon. Ik word helaas ook ouder (28 dit jaar) en zeker ook wijzer. Ik leer echt elke dag nog iets nieuws. Het leven is niet zwart wit, dingen veranderen continu en helaas ook mijn voorhoofd want als ik voor de spiegel sta en mascara aanbreng en dus mijn voorhoofd frons dan blijven er altijd drie lijntjes hangen. Aaaah dat zijn mijn eerste rimpeltjes denk ik. Heel lang dacht ik dat ik gewoon maar eens de job moest vinden die bij me past en dat ik dan geen twijfel meer zou hebben. En al voelt mijn blog zo goed, al voelt mijn opleiding tot gezondheidstherapeut de best keuze die ik vorig jaar heb kunnen maken (naast mijn relatiebreuk, want dat was misschien de allerbeste keuze), ik doe maar wat en ik heb ook geen idee waar ik naar toe vaar. Maar ach, iedereen doet toch ook gewoon maar wat …. Zolang we lief zijn voor onszelf en de anderen dan kunnen we het toch gewoon leuk hebben samen? En kunnen we deze notenkoekjes maken. Heerlijke koekjes bij de koffie of thee. 
Een lekkere en gezonde snack. Koekjes met noten en honing. Qua noten kan je variëren. Gebruik vooral de noten die jij lekker vindt. Ik neem hier cashewnoten en walnoten. Maar amandelen zou bijvoorbeeld ook heel lekker zijn. Deze notenkoekjes zijn heel snel klaar en ideaal voor bij de thee of koffie. 

Ingrediënten voor 10 stuks:

 •  125 g gehakte cashewnoten
 • 30 g amandelschaafsel
 • 50 g gehakte walnoten
 • 50 g kokosrasp
 • 100 g honing

Bereiding:

 1. Verwarm de oven op 175°C.
 2. Bekleed een ovenschaaltje met bakpapier.
 3. Voeg alle noten en kokosrasp door elkaar en roer er de honing door. Zorg dat de honing goed rondom de noten zitten.
 4. Stort het notenmengsel in de ovenschaal. Druk de noten goed en stevig aan.
 5. Bak de notenkoekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
 6. Laat afkoelen in de vorm en dan kan je de koekjes gemakkelijk in stukjes snijden.
Delen maar!
error
5 Comments
 • Laura - Dagelijkse hap
  Posted at 12:20h, 13 februari Beantwoorden

  Wat mooi geschreven. Kiezen is zeker niet verliezen, maar het hangt er wel vanaf hoe je er mee om gaat. Zo te horen ben je hartstikke gelukkig, en ik ben echt blij voor je!!
  Lekker recept trouwens 😉

 • Tamara
  Posted at 17:24h, 14 februari Beantwoorden

  Beste Julie, ik heb ook je verhalen gevolgd en kan alleen dit zeggen: Volg je hart. 28 is zo piepjong! 🙂 De wereld ligt aan je voeten. En vooral … het leven is te kort om ongelukkig te zijn. Je bent een sterke vrouw, mét een blog om serieus trots op te zijn! Keep going. Groetjes, Tamara

  • Julie vwee
   Posted at 23:18h, 29 februari Beantwoorden

   Zo lief om te lezen !!! Doet me goed 🙂 Bedankt alvast! Groetjes Julie

 • Katrien
  Posted at 15:19h, 15 februari Beantwoorden

  Hoi Julie,
  ik heb je berichtje over je nieuwe start eind vorig jaar ook gelezen en vond het toen al heel moedig van je om jezelf zo open te stellen naar je lezers toe. Tenslotte zijn we toch een beetje vreemden voor jou maar toch geef je ons een beetje inkijk in je leven. Ik kan me inbeelden dat het maken van die (waarschijnlijk niet altijd even gemakkelijke) beslissingen geen evidentie is geweest. Door het delen van deze posts geeft dat naar ons toe ook wat aanmoediging om voor bepaalde doelstellingen, dromen, … te gaan.
  Keep up the good work!!
  Grtz
  Katrien
  Ps: waar volgde jij jouw opleiding tot gezondheidstherapeute? Ik ben hier sinds een aantal maanden heel erg geïnteresseerd geraakt en zou hier graag iets mee doen 🙂

  • Julie vwee
   Posted at 23:17h, 29 februari Beantwoorden

   Bedankt voor je reactie !!! Heel fijn om te lezen. Ik volg mijn opleiding aan de europese academie in Antwerpen. Groetjes Julie

Post A Comment