Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met linzen, gerookte forel en rode biet

salade met gerookte forel

Salade met linzen, gerookte forel en rode biet

Wat was ik blij toen ik het pakket van Bonduelle in de bus kreeg. Blikjes met heerlijke peulvruchten in. Zo gezond en super handig om in de voorraadkast te staan hebben. Want geef toe? Kikkererwten, rode of witte bonen of linzen uit blik zijn soms zoveel makkelijker om te gebruiken. Ik heb thuis ook gedroogde peulvruchten staan, maar meestal vergeet ik die de dag ervoor te week te zetten. Dus dan kan zo een blikje van Bonduelle met peulvruchten wel van pas te komen. Deze van Bonduelle zijn super lekker en hebben omwille van de bereidingswijze (gestoomd in het blikje) een hele goede bite! Helemaal niet papperig of smaakloos. Maar lekker knapperig en vol van smaak. Van het oubollig imago van de peulvruchten is de laatste jaren niets meer te merken. Ze zijn hip, lekker, gezond en veelzijdig. Bonduelle heeft nu een hele reeks heerlijke gestoomde peulvruchten uit blik in de winkelrekken staan. Absoluut een must om in jouw voorraadkast te hebben. Ze bevatten complexe koolhydraten en vezels, maar ook veel B-vitaminen en een behoorlijk aandeel eiwitten waardoor ze een prima vleesvervanger kunnen zijn.
Ik kan wel duizend en één recepten met peulvruchten bedenken, maar in salades gebruik ik vaak linzen. Dit is een heerlijke salade met linzen, gerookte forel, stukjes appel, rode biet en komkommer, maar ik kan nog tal van andere slaatjes met peulvruchten bedenken. Zoals dit slaatje met linzen en chorizo. Of probeer dit eens met geroosterde wortelen en paddestoelen. Of soep met linzen. Deze pittige linzensoep is een zalig soepje om in jouw koelkast te staan hebben. Ook soep met kikkererwten is heerlijk. Wat denk je van kikkererwtensoep? Of wat denk je van een lekkere stevig kost zoals chili con carne? Binnenkort deel ik je trouwens mijn recept voor deze heerlijke chilischotel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 g spinazie
  • 1 pakje gerookte forel, in stukjes gescheurd
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 5 mini rode bietjes (voorgekookt), in blokjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 klein blikje Bonduelle-linzen
  • peper en grof zout
Voor de dressing:
  • 1 tl mosterd
  • 3 el slaolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • peper en grof zout
  • sap van 1 citroen

Bereiding:

  1. Doe de babyspinazie in een mengschaal. Snij de appel, komkommer en rode biet in stukjes. Scheur de gerookte forel in stukjes en meng alle ingrediënten in een mengschaal. Neem het blikje Bonduelle linzen. Spoel ze af onder koud water en voeg bij de salade.
  2. Maak de dressing met mosterd, witte wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en grof zout.
Delen maar!
error
2 Comments

Post A Comment