Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

The best black bean brownie

brownie

The best black bean brownie

Wat gaat de tijd snel zeg. Eind vorig jaar schreef ik me in voor een workshop foodfotografie bij Foodbandits in Amsterdam. Vorig weekend was het eindelijk zooooo ver en stapte ik ’s morgens vroeg – na een avond met iets teveel wijn en leuk gezelschap – in de auto voor een kleine drie uur durende rit naar Amsterdam. Met een katerhoofd en heel veel goesting kwam ik op zaterdagmorgen om 10.30 aan in Amsterdam. My first time in Amsterdam. Zonde … dat ik nu pas het mooie Amsterdam ontdek. Eigenlijk zijn er nog zoveel mooie plekjes die ik niet ken. Helaas heb ik geen tijd om Amsterdam te verkennen, want Suus wacht op me voor de workshop. Altijd keigraaf om ‘online vrienden’ eindelijk eens in het echt te ontmoeten, zoals Suus en Diane. Ook Jozefien van Goestjes was er. Van Suus haar werk, haar stijl, haar foto’s en haar overheerlijke recepten ben ik helemaal fan. Oooh wat ben ik jaloers op haar stijl. Suus en Diane hebben een stijl van fotograferen en schrijven waar ik alleen maar blij van kan worden. Iedereen heeft wel van die mensen waaraan je jezelf spiegelt, op wie je wil lijken of waar je gewoon naar opkijkt. En het is goed om voorbeelden te hebben, dingen waarnaar je kan streven, dingen waarin je wil groeien … Ik ben bijlange nog niet tevreden met mezelf of met de dingen die ik doe … Dus dan kan het in de toekomst alleen maar beter worden. Geloven in wat je wil doen en wil bereiken is volgens mij al het halve werk. 

Deze yummie reuze black bean brownie stond op tafel en was zoals mijn titel al doet vermoeden overheerlijk lekker!!! Echt een must-try-out!! Best verrassend dat brownies met zwarte bonen zo smaakvol kunnen zijn. Naast veel taart (nog zoiets waar ik zooooo blij van word … helaas mijn buik niet) kregen we ook heerlijke lunch van Diane. Even inspirerend als Suus vind ik haar. Hoe ze schrijft, is zo leuk om te lezen en dan waan ik mezelf in haar heerlijke, gezellige wereld. Haar prachtige foto’s sleuren je nog meer mee in haar verhaal en doen me instant honger krijgen. Ik ruik haast haar eten bij het lezen van haar blogberichten. Al ben ik ook stiekem een beetje jaloers omdat ze Franse roots heeft. Wat had het super leuk geweest om familie in Zuid-Frankrijk te hebben. Ik ben dol op Zuid-Frankrijk net zoals ik dol ben op het eten en de mooie plekjes in Italië. Eigenlijk ben ik op alle mooie plaasjes dol zolang er maar zon is. Ja, zon maakt me happy. Maar de sfeer is het Zuiden is toch nog anders dan als het hier een zonovergoten dag is. Daar is de lucht er puurder, het licht intenser, de kleuren feller, de zon warmer, de geuren zuiverder, de smaken sterker, de stilte stiller… De Provençe bijvoorbeeld vind ik zalig. Ik hou wel van de rust en de natuur, de lokale marktjes, de sfeer int Zuiden doet mijn hartje eigenlijk wel een sprongetje maken … Oooooh wat krijg ik nu instant zin in de zomer en zou ik gewoon nu willen vertrekken naar een plaats waar ik helemaal tot mezelf kan komen. Zijn jullie ook al aan het wegdromen naar buiten? Sorry, we zijn maandag vandaag. Ik kan niet weg en moet de hele week werken. Mijn lichtpuntje van vandaag? Het zonnetje schijnt en ik voel de lente komen. En na het werk ga ik rennen in de zon. Wat leuk ook dat het nu al tot 18 uur licht is!!! 
Maar laat ons nu nog even terug gaan naar deze heerlijke brownies. Een brownie met black beans! Ja, echt! En nog lekker ook. Het recept komt dus van Suus en vind je ook hier
foodfotografie workshop-3 black bean brownies
foodfotografie workshop-4 black bean brownies

Ingrediënten:

  • 400 g zwarte bonen (uit blik, uitgelekt)
  • 4 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 85 g rauwe honing
  • 80 g kokosbloesemsuiker
  • 80 ml sterke koffie
  • 1 1/2 tl vanille extract
  • 2 el cacao
  • snuf zout
  • 230 g kokosboter (gesmolten) en extra om in te vetten
  • 180 g walnoten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier en vet dit in met kokosboter.
  3. Smelt de kokosboter in een steelpan en zet deze apart om af te koelen.
  4. Meng in een keukenmachine de bonen, amandelmeel, cacao, honing, kokosbloesemsuiker, koffie, vanille, zout en de eieren.
  5. Voeg de afgekoelde kokosboter toe en meng nog een keer goed.
  6. Tot slot voeg ongeveer 100 g walnoten toe en meng voor de laatste keer.
  7. Giet het beslag in het bakblik en verdeel de overgebleven walnoten er over. Bak 40 min. in de oven op 180 graden celsius.
Delen maar!
error
8 Comments
  • Suus
    Posted at 11:44h, 29 februari Beantwoorden

    Julie, ik ben echt ontroerd door je woorden, echt waar. Dank je wel voor dit moois, ik ben echt heel erg blij. Ga zo door met je mooie blog en voor je het weet ben je in Vlaanderen en Nederland op tv met jouw programma omdat al je kookboeken zo goed verkopen 😉 , wedden?
    Liefs xx Suus

  • craeymeersch
    Posted at 16:40h, 29 februari Beantwoorden

    mag het ook met kidneybonen of liever niet?

    • Julie vwee
      Posted at 23:15h, 29 februari Beantwoorden

      nog niet geprobeerd dus geen idee eigenlijk … Weet niet of dit hetzelfde effect zou hebben.

  • Mariska
    Posted at 16:19h, 01 maart Beantwoorden

    Suus klinkt geweldig! Net als de brownies, die zien er ook heel goed uit 😀

  • Shannen
    Posted at 15:06h, 05 maart Beantwoorden

    Is het gewicht van de bonen in blik of zijn ze dan al uitgelekt?

    • Julie vwee
      Posted at 11:02h, 13 maart Beantwoorden

      Het gewicht van de bonen in blik.

  • Naomi de Jong
    Posted at 12:45h, 25 maart Beantwoorden

    Super leuk recept en hele mooie foto’s! Ik heb zo’n taart gemaakt met kikkererwten…niemand heeft het gemerkt ook diegene die niet van peulvruchten houden 😉
    Groetjes en fijne Paasdagen,
    Naomi

    • Julie vwee
      Posted at 13:10h, 28 maart Beantwoorden

      Zo leuk met kikkererwten. Nog nooit geprobeerd 🙂

Post A Comment