Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met rode bonen, venkel, appel en paddestoelen

salade-met-rode-bonen

Salade met rode bonen, venkel, appel en paddestoelen

Van Bonduelle kreeg ik deze heerlijke geschenkmand thuis toegestuurd. Eerlijk gezegd iets waar ik blij mee was. Omdat peulvruchten echt thuishoren in een gezond voedingspatroon. Ze zijn enorm voedzaam, maar ook zo lekker doorheen salades. Linzen gebruik ik vaak door slaatje. Bonen of kikkererwten zijn dan weer heerlijk in een soepje. Deze kikkererwtensoep
is bijvoorbeeld absoluut het proberen waard. Deze peulvruchten van Bonduelle worden nu in het blikje gestoomd! Er zit minder vocht in en ze hebben lekker veel bite. Heel handig om in je voorraadkast te staan hebben. Het probleem met verse peulvruchten is vaak dat je eraan moet denken om ze de dag voordien te week te zeten in een kom water en das nu net iets wat ik meestal niet voorzie. Plots is het middag en wil ik vlug een gezond slaatje in elkaar flansen en dan grijp ik vaak naar de blikjes bonduelle peulvruchten. Die besparen je een hoop tijd en je gerechten krijgen instant meer kleur, meer smaak én meer bite!
Deze salade met rode bonen, venkel, appel en paddestoelen is in no-time klaar en ideaal om snel een lunch in elkaar te flansen. Gewoon de groentjes wat versnijden, een bonduelle blikje met rode bonen open doen en een lekkere dressing bij maken en klaar is het slaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 50 g rucola
  • 1 appel, in fijne partjes
  • 1 venkel, in fijne partjes
  • 150 g kastanjechampignons, fijngesneden
  • 1 blikje rode bonduellebonen 
  • 1/2 komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
  • eventueel wat gerookte forel, in stukjes voor erbij 
Dressing:
  •  1 tl mosterd
  • sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • peper en grof zout

Bereiding:

  1. Snij de paddestoelen fijn en marineer ze eventueel een beetje in een lepeltje azijn en wat olijfolie. Laat ze kort even liggen, dan garen ze een beetje door de azijn.
  2. Ondertussen doe je verder met de andere groentjes. De komkommer in blokjes snijden. 
  3. Snij de appel en venkel in fijne partjes. Doe de rucola in een mengschaal samen met de andere gesneden groentjes.
  4. Dit slaatje is ook lekker met wat stukjes gerookte forel bij. Neem het blikje bonduelle rode bonen. Spoel even onder koud water en voeg bij het slaatje. Maak de dressing en drappeer over het slaatje.
Delen maar!
error
5 Comments
  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 09:51h, 09 maart Beantwoorden

    Ik heb nog nooit zo’n salade gehad, maar het lijkt me wel heerlijk 😀 Ik neem altijd salade mee als lunch, dus dit lijkt me best een leuke en lekkere afwisseling 🙂

  • Evi
    Posted at 17:23h, 16 maart Beantwoorden

    Deze ziet er SUPERlekker uit! Ga ik wel eens proberen want ik eet graag slaatjes, maar op de duur wordt het moeilijk om er variatie in te houden 😉

  • Hanne
    Posted at 08:38h, 18 april Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Net als alle gerechtjes op je blog trouwens. Ik ga vaker een kijkje nemen hier 🙂

    • Julie vwee
      Posted at 21:19h, 27 april Beantwoorden

      zo leuk om te horen 🙂

  • Jaar van de Boon | Tuur met pruimen
    Posted at 15:07h, 06 juli Beantwoorden

    […] Salade met rode bonen, venkel, appel en paddestoelen (Hapjesprincess) […]

Post A Comment