Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Kruidige winterse stoofpot met kip, tomaten en rode wijn

winterse-stoofpot

Kruidige winterse stoofpot met kip, tomaten en rode wijn

Spring is coming. Voelen jullie het ook? Binnenkort kan ik weer lente- en zomergerechtjes posten. Joepi !! Misschien wel mijn favoriet seizoen. Alhoewel ik altijd met evenveel goesting aan een nieuw seizoen begin. Ik hou echt enorm van seizoenen. Meeleven met de seizoenen vind ik enorm belangrijk en dat meeleven kan je best letterlijk nemen. Echt probeer eens alles te voelen en te proeven. Leer opnieuw luisteren naar het zang van de vogeltjes. Zalig toch, ik hoor ze al elke morgen fluiten. Wedden dat je ochtendhumeur in no-time weg is?
Leer luisteren naar het ruisen van het riet, het ratelen van de blaadjes. Leef op het ritme van de dag en van de seizoenen. Adem de lucht in, vang de geuren van de bloemen op en geniet van de schoonheid van alles wat je omringt. Kijk eens naar de wolken en laat je gedachten meedrijven, zoek de stilte op en geniet van de afwezigheid van de geluiden. Stel je open en wordt ontvangekelijk voor de fijne trillingen die overal voelbaar zijn. Je wordt herboren door jezelf te herontdekken met je onbegrensde mogelijkheden. Je benadert de mensen die je ontmoet vanuit andere perspectieven, je handdruk straalt energie uit en je maakt anderen gelukkig en vooral bewust dat het anders kan. Alleen zo kunnen we antwoord bieden op deze gecommercialiseerde samenleving en bieden we een oplossing voor de leegheid en oppervlakkigheid waarmee onszelf allemaal vullen. Niet moeilijk dat we allemaal in burn-out terecht komen, onszelf leeg voelen en geen energie meer hebben. We hebben veel te weinig aandacht om stil te staan bij de kleine, mooie dingen in het leven.
Hoogtijd dat ik dit winters gerechtje post vooraleer we de lente in gaan. De foto’s van deze stoofpot met kip stonden al lange tijd op mijn gsm, maar het heeft even geduurd voor ik het recept ben beginnen uittypen. Het is ontstaan doordat ik nog een halve fles rode wijn open had staan en ik ben niet zo een drinker thuis dus dacht ik … laten we die maar verwerken in eten anders zo zonde van de fles. Deze heerlijke, kruidige stoofpot met kip heb ik geserveerd met een couscoussalade met verse kruiden, komkommer, olijfjes en tomaatjes.  

 

6F311A03-965D-4740-801D-0647FEEB28E4

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kippefilets, in blokjes
  • 2 ajuinen
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels selder, in kleine stukjes
  • 3 wortelen, in kleine stukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 dl rode wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 blik tomaten, in blokjes
  • 2 el zwarte olijven, gehalveerd
  • 125 g blaadjes spinazie
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper

Bereiding

  1. Begin met de kip. Snij de kippenfilets in blokjes en kruid met wat gedroogde kruiden. Deze keer gebruik ik wat ras-el-hanout, kaneel, paprikapoeder en cayennepeper, peper en grof zout. Bak de kip in de creusetpot kort aan in wat olijfolie. Haal uit de kom en hou apart.
  2. Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de creuset. Voeg de gesnipperde ui en de look erbij. Dan kan je de stukjes selder en wortel erbij doen en kort even laten meestoven. Doe er de tomatenpuree en de gedroogde kruiden bij. Laat even meebakken. Voeg dan het blik tomatenblokjes erbij en blus met de rode wijn en de bouillon. Voeg de tijm en laurier toe. De olijfjes mogen er dan ook bij.
  3. Laat de saus nu een halfuurtje sudderen op een zacht vuurtje. Na 15 minuten kan je het deksel eventueel op de kom zetten zodat de saus niet teveel uitkookt. Soms voeg ik ook nog wat extra bouillon of rode wijn toe. Voeg er de laatste 10 minuten de kip bij en laat de kip in de warme saus garen. Dan mag je ook de gehalveerde kerstomaatjes erbij doen en de laatste 5 minuten de blaadjes spinazie. Breng de saus op smaak met peper en grof zout en eventueel nog wat gedroogde kruiden.
Delen maar!
error
2 Comments
  • Manon
    Posted at 13:20h, 16 maart Beantwoorden

    Dit ziet er echt ontzettend lekker uit!

  • Caroline
    Posted at 19:45h, 11 november Beantwoorden

    Ik had geen spinazie in huis, maar wel daikon. Was ook heerlijk in dit stoofpotje!

Post A Comment