Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Gezonde wortelcake met rozijnen en walnoten

wortelcake

Gezonde wortelcake met rozijnen en walnoten

Hoe gaat het met jullie? Ik heb het gevoel dat ik de laatste tijd echt minder tijd in mijn blog steek. Gewoon omdat ik het zo druk heb met allerlei andere dingen. Werken, sporten en studeren en dan is er bijna geen tijd meer over om nog receptjes te fotograferen dus is het een stuk rustiger geworden op mijn blog. Voor de rest gaat alles goed met mij. Ik had jullie al verteld dat ik eind vorig jaar mijn relatie van 5 jaar heb stopgezet. Nu twee maand verder, kijk ik met een goed gevoel terug op de keuze die ik heb gemaakt. Ik ben helemaal niet in een zwart gat gevallen zoals ik eerst had gedacht. Ik amuseer me opnieuw, bloei weer helemaal open en vind aardig mijn draai als vrijgezel.

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 250 gram geraspte wortelen
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels havermout
  • 100 gram spelt-, boekweit- of amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Handje walnoten of pecannoten
  • Handje rozijnen (of kleingesneden dadels)
  • Flinke scheut honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp daarna de worteltjes, in een keukenmachine of gewoon met een rasp in de hand. Doe de geraspte worteltjes daarna samen met 2 geprakte bananen in een grote mengkom.
  2. Voeg hier de rauwe eieren aan toe en mix het geheel met een vork of lepel door elkaar. Voeg daarna het meel, de havermout en het bakpoeder toe en mix dit door het wortel-banaanmengsel. Roer hier vervolgens de rozijnen en gebroken walnoten doorheen. Breng het cakebeslag op smaak met een flinke scheut honing, kaneel, speculaaskruiden en een snufje zout.
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Heb je het gevoel dat de vorm iets te groot is voor de hoeveelheid beslag? Vul de vorm dan simpelweg op met aluminumfolie en maak de inhoud kleiner. Schep of giet het cakebeslag vervolgens gelijkmatig in de cakevorm.
  4. Zet de wortelcake voor c.a. 50-60 minuten in de oven op 180 graden. Prik na 50 minuten even met een satéprikker of vork in de cake, en wanneer deze er redelijk droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, laat de cake dan wat langer staan.
  5. Laat de wortelcake een paar minuutjes afkoelen. Besmeer de bovenkant daarna eventueel met een dun laagje ricotta-creme als topping, met daar overheen wat kokosrasp. Snijd de cake in plakken.
Delen maar!
error
2 Comments
  • David
    Posted at 13:12h, 25 maart Beantwoorden

    Super lekker! Ik heb zoals op de foto nog extra pecanoten er bovenop gelegd. Ik heb er ook nog een heel dun laagje kokosmeel over gestrooid. Rozijnen had ik dan weer beter niet gedaan: die zijn helemaal verbrand.
    Ik heb wel slechts 200g wortelen gebruikt, want anders leek het mij echt wel veel bij het mengen van alles. (En ik had al vrij grote bananen.)

    • Julie vwee
      Posted at 13:10h, 28 maart Beantwoorden

      Dag David. Met rozijnen moet je inderdaad opletten als ze uit het deeg piepen, verbranden ze heel snel.
      Groetjes Julie

Post A Comment