Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Gevulde puntpaprika’s met tomaten, olijven en ricotta

Gevulde puntpaprika’s met tomaten, olijven en ricotta

There is no bigger love, than the love for food. 
 

Echt deze quote is op dit moment helemaal op mijn lijf geschreven. Food is mijn enige grote liefde op dit moment. En ik hoop dat er een dag komt dat ik die liefde kan delen with the love of my life. En daarom deel ik met jullie vandaag dit gerecht. Het is zo een schotel echt puur eten waar ik intens blij van word (ojaaaaa ik word gelukkig van eten, jullie toch ook?), omdat er zoooooveel smaak in zit en het al je smaakpapillen doet tintelen. Gebruik echt alle kruiden die ik in dit recept heb opgesomd. De geven serieus wat body aan dit gerecht.

Ingrediënten voor 4 paprika’s:

  • 4 puntpaprika’s
  • 1 ui, fijngensipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 3 kleine wortelen (of 1 grote)
  • 1 stengel selder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • gedroogde kruiden: gerookt paprikapoeder, paprikapoeder, cayennepeper en chilivlokken
  • 4 tomaten, ontveld & ontpit, in blokjes
  • 75 g olijven, gehalveerd
  • 1 doosje magere hamreepjes
  • 250 g ricotta
  • 100 g diepvrieserwtjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de puntpaprika’s overlangs in zodat je ze kan vullen. Haal de pitjes en zaadlijsten eruit.
  3. Snipper de look en ajuin fijn. Snij de wortelen en selder in fijne stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof hierin de ui en look aan. Doe er na enkele minuutjes de wortelen en stukjes selder bij. Laat enkele minuutjes op middelhoog vuur stoven. Dan mag je wat gedroogde kruiden toevoegen. Ik heb gerookt paprikapoeder gebruikt, wat gewoon paprikapoeder, cayennepeper en chilivlokken. Deze kruiden geven je sausje echt een heerlijke smaak!!!!
  4. Schep er de tomatenpuree door en laat kort even aanbakken. Doe er eventueel een scheutje water bij.
  5. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Voeg bij de andere ingrediënten en laat op een zacht vuutje even sudderen. Kruid met peper en grof zout. Proef en voeg indien nodig nog wat kruiden bij. Het mag best wat pittig zijn.
  6. Op het einde meng je er de diepvrieserwtjes en de ricotta door. Ook de gehalveerde olijfjes en reepjes ham mag je er nu bij doen. Vul de paprika’s met dit mengsel en steek nog 15 minuten in een warme oven op 180°C.
Delen maar!
error
1 Comment
  • David
    Posted at 20:07h, 26 mei Beantwoorden

    Super lekker weeral!

Post A Comment