Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Rogge-havermoutmuffins met blauwe bessen en pecannoten

Rogge-havermoutmuffins met blauwe bessen en pecannoten

Bij muffins denk ik spontaan aan koffietentjes. Daar zie je in de toonbank zaaaaalige, grote exemplaren staan. Eerlijk gezegd ga ik niet watertanden bij het zien van deze extreme suikerbommen. Nochtans ben ik een echt een zoetmondje, maar die mega suikerrijke muffins die je overal ziet liggen zeggen me echt niets. Nee, geef mij maar deze rogge-havermoutmuffins met blauwe bessen en pecannoten die je zelfs als ontbijt zou kunnen eten omdat ze suikervrij zijn en je bloedsuikerspiegel niet meteen de hoogte in jagen. Ze zijn dan misschien niet zo groot als de standaard muffins, maar toch zalig lekker, smeuïg en vol van smaak. Gezond eten is dus zeker en vast nog af en toe genieten van een gezond gebakje.

Deze week heb ik trouwens wel meer lekkers gemaakt. Naast deze muffins, stonden ook nog heerlijk gevulde puntpaprika’s op mijn menu en snelle auberginelasagne met tomaat, mozzarella en pesto. Echt waar, twee gerechtjes waar mijn hart een beetje sneller ging van slaan (ja I’m in looooooooove with food). Echt gek hoe ik totally in love ben met food !! Tja, als vrijgezel moet je ergens je liefde aan kunnen geven … Geef mij dan maar lekker, gezond eten. En natuurlijk zou het leuk zijn mocht iemand op mijn pad komen die even zot is van gezond eten als ik …. ! Maar voorlopig deel ik al mijn liefde voor eten met jullie! 

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 100 gram roggemeel
  • 75 gram havermoutmeel (maal havermout fijn in de keukenmachine)
  • 2,5 tl bakpoeder
  • Snuf zeezout
  • Snuf kaneel
  • 125 ml amandelmelk
  • 2 hele rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 tl honing
  • 125 gram pecannoten
  • 75 gram blauwe bessen 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de twee meelsoorten door elkaar. Voeg het bakpoeder, zeezout, kaneel  toe en meng door elkaar.
  3. Prak de bananen met een vork. Doe dit bij de droge ingrediënten en roer goed door elkaar. Voeg de amandelmlek toe en meng door elkaar. Voeg als laatste de eieren toe en meng alles tot een glad beslag.
  4. Hak de pecannoten grof. Schep nu de pecannoten en blauwe bessen door het beslag. Houd van allebei wat achter als topping.
  5. Maak zelf muffinvormpjes van bakpapier of vul een muffinbakblik met vormpjes. Schep met een soeplepel in elk vormpje wat beslag tot deze tot de rand gevuld zijn. Verdeel de rest van de bramen over de muffins. Bestrooi met de achtergehouden pecannoten.
  6. Bak de muffins in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Prik met een prikker om te kijken of ze gaar zijn.
  7. Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen – of niet en eet ze gelijk op.

Delen maar!
error
1 Comment

Post A Comment