Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Crunchy granola met yoghurt en peer

crunchy granola met peer

Crunchy granola met yoghurt en peer

Ik hou van granola en dan liefst van die echte super crunchy granola. Je weet wel wat ik bedoel. Die pakken die ik in de supermarkt koop met bovenop van die grote brokken granola. Die zijn het lekkerst toch? Grote, knapperige, dikke, samengeclusterde granola dat is mijn favoriet en als jij net als ik fan bent van die crunchy granola dan heb ik hier het geheim om die super lekkere knapperige crunchy granola te maken. Ik vond het geheim op deze blog. De twee ingrediënten voor de allerlekkerste granola zijn geduld en opgeklopt eiwit. En ik zweer het je dat dit recept je geduld op de proef zal stellen, want je moet de granola wel helemaal laten afkoelen voor je hem proeft om de perfecte crunchiness te evenaren. 
Ik eet granola met stukjes fruit en yoghurt. Op dit moment is peer door mijn yoghurt mijn favoriet. Je zou ook eens geitenyoghurt moeten proberen. De smaak is even wennen, maar ons lichaam heeft er alle baat bij om koemelk af en toe eens te vervangen want melk tast het immuunsysteem aan, omdat de eiwitten als te grote stukken in de darmen aankomen, met intolerantie en allergie als gevolg. Bovendien veteren we de melksuiker uit melk heel slecht Geitenmelk is eigenlijk een beter alternatief, maar het is even wennen aan de smaak. Qua samenstelling van het aminozuur lijkt de zuivel van de geit meer op de menselijke lichaamsopbouw. Geitenmelk benadert ook meer het eiwitprofiel van de moedermelk dan koemelk. 

Ingrediënten voor 1 pot

  • 300 g havermout
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 25 g lijnzaad
  • 75 g pecannoten (of meer)
  • 75 g amandelen (of meer)
  • 2 tl kaneel
  • beetje vanille-extract
  • snufje zout
  • 50 g honing
  • 2 eiwitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Hak de noten grof met een mes of doe ze in een blender. Hou ze apart. Meng nu de havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad door elkaar. Roer er dan kaneel, vanille-extract en een snuf zout door. Meng er de honing door en voeg de noten toe aan het havermoutmengsel. Je zou ook nog wat kokosolie bij het mengsel kunnen doen, maar ik vind het ook lekker zonder.
  3. Nu komt het geheime ingrediënt. Klop twee eiwitten goed stijf tot je het op z’n kop kan houden zonder dat de eiwit eruit glijdt. Schep de eiwtten door de granola (meestal doe ik het rond een deel van de granola, vaak rond de noten en dan leg ik die bovenop de rest van de ingrediënten). Voeg eventueel nog wat extra honing toe aan het granolamengsel als het nog kleveriger mag.
  4. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel eventueel nog wat lepels honing over de granola. Maar dat hoeft zeker niet. Ik vind hem ook lekker als hij minder zoet is. Bak de granola 30 minuten. Als de granola te snel kleurt, verlaag dan de temperatuur. Bak de granola, zonder om te scheppen, tot deze mooi goedbruin en knapperig is.
  5. En nu moet je de granola laten afkoelen voordat je hem aanraakt en dat is het moeilijkste van allemaal. Als het volledig afgekoeld is wordt het namelijk kleverig en krijg je brokken. Als je het van het bakpapier haalt terwijl het nog warm is, valt het uit elkaar. Dus heb geduld en laat de granola echt helemaal afkoelen. Breek de granola in brokken als het helemaal is afgekoeld. Doe wat yoghurt of kwark in een kom, samen met stukjes peer en schep hier een paar lepels granola bovenop. Met zo’n granola ontbijt kan je dag niet meer stuk.
Delen maar!
error
6 Comments
  • Anne
    Posted at 11:03h, 25 april Beantwoorden

    Het ziet er heerlijk uit!

  • Suzanne
    Posted at 17:11h, 25 april Beantwoorden

    Jammii! Ga ik zeker eens proberen!
    Wat me wel niet duidelijk is of het nu 1 of 2 eiwitten zijn 🙂

    • Julie vwee
      Posted at 21:13h, 27 april Beantwoorden

      Mag je eigenlijk zelf kiezen. Meestal neem ik twee eiwitten op een hele bakplaat vol. Maar 1 lukt ook al vrij goed hoor.
      Groetjes Julie

  • Nele
    Posted at 18:04h, 26 april Beantwoorden

    Beste,
    Wat doet u met het tweede eiwit?

    • Julie vwee
      Posted at 21:14h, 27 april Beantwoorden

      Ook bij de granola zoals het andere. Soms doe ik er één eiwit erdoor of soms twee dus vandaar mijn verwarring. Op een bakplaat vol, mogen wel twee eiwitten erbij.

  • ann
    Posted at 12:59h, 24 mei Beantwoorden

    Dag Julie
    dit weekend de granola met eiwit klaargemaakt en inderdaad het is overheerlijk.
    bedankt voor de leuke blog en inspiratie
    gr
    Ann

Post A Comment