Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Kokos havermoutkoekjes met banaan, walnoten en veenbessen

havermoutkoekjes

Kokos havermoutkoekjes met banaan, walnoten en veenbessen

Havermoutkoekjes vind ik altijd leuk om in huis te hebben. Liefst een gezonde variant. Dan kan je zonder schuldgevoel snoepen. In 1-2-3 heb je deze gezonde havermoutkoekjes gemaakt. De basis is altijd banaan en havermout. Super easy om te maken en deze ingrediënten heb ik standaard in huis. Banaan en havermout zijn cruciaal, maar de vulling kun je zelf kiezen. Ik ga meestal voor iets van noten, (gedroogd) fruit of chocolade voor erdoor. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze keer maak ik kokos havermoutkoekjes met banaan, walnoten en veenbessen. Absoluut de perfecte gezonde snack.Probeer ook eens deze suikervrije havermoutkoekjes of deze snackkoekjes van Rens Kroes.  

Ingrediënten:

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 50 gram kokosschaafsel
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram grofgehakte walnoten
  • 3 hele rijpe bananen, geprakt
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram veenbessen of rozijntjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermoutvlokken, kokosschaafsel, lijnzaad, zout, kaneel, bakpoeder en noten in een kom en meng door elkaar.
  3. Meng de geprakte banaan met de olie, honing en vanille extract. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe.
  4. Vorm met twee lepels koeken en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de koeken in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin tot ze gaan geuren. Laat afkoelen. Of niet en eet gelijk op.
Delen maar!
error
2 Comments

Post A Comment