Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Sperziebonensalade met feta en hennepzaad

bonensalade

Sperziebonensalade met feta en hennepzaad

Een sperziebonensalade met feta is een super lekkere en gezonde lunch. Sperziebonen en snijbonen zijn verse peulvruchten. Maar door de veel lagere verhouding tussen eiwitten en koolhydraten zijn ze veel lichter verteerbaar in vergelijking met gedroogde peulvruchten. Ze bevatten stoffen zoals chlorofyl en fytonutriënten waardoor ze het lichaam helpen ontgiften. Ze bevatten veel vitamines B en C.
We kunnen nooit genoeg groenten eten en ik probeer ze echt lekker en niet saai te maken. Gewoon gekookte of gestoomde groenten vind ik vaak smaakloos en daar word ik helemaal niet blij van. Een bordje eten moet me happy maken. Vind je niet? Anders kan je het beter niet opeten. Dan is het zonde van de calorieën. Dus laten we dan maar leuke slaatjes maken met veel kleur en veel groenten. Prima als bijgerecht, maar kan evengoed als lunch dienen.
Ik serveer jullie vandaag een heel eenvoudige slaatje met allemaal bonen zoals sperziebonen, snijboontjes en boterbonen. Ik kook ze beetgaar in lichtgezouten water, doe ze in een mengschaal. Voeg er wat tomaatjes en radijsjes bij en werk het slaatje af met verbrokkelde feta en hennepzaad. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g sperziebonen, in fijne sliertjes
  • 150 g boterbonen
  • 150 g snijbonen 
  • 1 bundel radijsjes, in schijfjes
  • 150 g kerstomaten, in stukjes
  • 300 g feta
  • hennepzaad
  • balsamicodressing
  • peper en grof zout
  • verse basilicum en platte peterselie, fijngehakt

Bereiding:

  1. Kook de boontjes beetgaar in lichtgezouten water. Begin met de sperziebonen want die hebben iets langer nodig dan de boterbonen en de snijbonen. In ongeveer 10 minuutjes zijn ze gaar. Spoel ze af onder koud water. Dep ze wat droog. 
  2. Doe ze in een mengschaal. Hak de radijsjes fijn en snij de kerstomaatjes in stukjes en doe bij de sperziebonen. Kruid met peper en zout. Werk af moet goede olijfolie en de basilicumdressing. Werk af met fijngehakte basilicum en platte peterselie. 
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment