Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Makkelijke auberginelasagne met elvea tomatensaus

auberginelasagne

Makkelijke auberginelasagne met elvea tomatensaus

Deze auberginelasagne met Elvea tomatensaus maakte ik voor de persdagen van Yapado. Een paar weken geleden werkte ik mee aan de persdagen van Yapado in Antwerpen. Dan worden alle leuke nieuwigheden aan de pers en bloggers voorgesteld. Super leuke, gezellige mensen ontmoet. Ik stond in de keuken en bakte heerlijke lekkernijen met de canderelsuiker. Ook met de nieuwe Soffritto van Elvea maakte ik deze lekkere auberginelasagne. 
Elvea Passata Soffritto all’aglio: de befaamde Elvea passata (gezeefde tomaten) werd verrijkt met gefrituurde look en zuivere olijfolie en is de nieuwste telg in de Elvea Familie. Elvea Passata Soffritto heeft een fijn geraffineerde smaak en wordt bereid volgens een authentiek Italiaans recept zonder toevoeging van suiker of zetmeel. Dit heeft als voordeel dat deze heerlijke passata soffritto gegarandeerd 100% GLUTENVRIJ is. Elvea Passata Soffritto is een ideale basis voor uw pastasauzen, soepen en andere tomatenbereidingen. Buon appetito!
Deze moet je dus standaard in huis hebben! 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote aubergines, of 4 kleine 
  • olijfolie
  • provençaalse kruiden (en andere gedroogde kruiden zoals oregano, tijm, paprikapoeder, cayenne, chili)
  • 1 ajuin, fijngehakt
  • 1 fles Elvea passata soffritto
  • 1 grote el tomatenpuree
  • 200 g geraspte geitenkaas
  • basilicumblaadjes, fijngehakt
  • oregano, fijngehakt
  • 2 eieren, losgeklopt 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergines met de mandoline in dunne plakken. Leg de plakken aubergine op bakpapier op de ovenplaat of rooster. Kruid ze met Provençaalse kruiden, peper en grof zout. Doe er royaal wat olijfolie over. Zet 10 minuutjes in de warme oven tot de aubergines geroosterd zijn. 
  2. Ondertussen snipper je een ajuin fijn. Bak de ajuin aan in olijfolie. Voeg het blikje tomatenpuree toe. Nu kan je eventueel wat gedroogde kruiden toevoegen zoals paprikapoeder, chili, cayennepeper, enz (wat je zelf lekker vindt). Doe er de Elvea passata soffritto bij en laat de saus nu zo’n 20 minuutjes zachtjes sudderen. Breng op smaak met gedroogde kruiden, peper en grof zout. 
  3. Neem een ovenschaal. Doe een paar lepels Elvea tomatensaus op de bodem van de ovenschotel. Beleg met plakjes aubergine. Daarna geraspte geitenkaas en vervolgens een aantal gesneden basilicumblaadjes en wat oregano. Schep er een paar lepels Elvea tomatensaus over. Herhaal dit, totdat je geen aubergine meer over hebt. 
  4. Klop 2 eieren los en giet ze over de auberginelasagne. Zet de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. 

Delen maar!
error
3 Comments
  • Kelly
    Posted at 09:58h, 18 mei Beantwoorden

    Heerlijk receptje! Dit gerechtje toevallig ontdekt op reis en sindsdien is het één van mijn favoriete gerechten.

  • Sarah - Tasting Lifestyle
    Posted at 13:18h, 18 mei Beantwoorden

    Ik heb ervan geproefd op de persdagen en was superlekker!

  • Marie-Claire
    Posted at 09:53h, 25 juni Beantwoorden

    Dit wil ik nu wel graag maken, alleen eens gaan rondsnuisteren en vind de Elvea Soffritto niet terug in de winkel…

Post A Comment