Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

boekweitgranola

boekweitgranola

boekweitgranola

Granola is mijn nieuwe ontbijtverslaving. Ik ben dol op ontbijt. Da’s de maaltijd dat ik nooit over zal slaan. Ontbijt gaat er altijd in. Het moeilijke aan zo’n grote pot granola staan hebben, is dat je er blijft van eten. Eens de granola uit de oven komt, moet ik me al inhouden om die niet zo te eten. Als ik ’s ochtends de granola over mijn yoghurt heb gestrooid, moet ik de pot echt dicht doen en wegzetten anders blijf ik de grote brokken maar uit de pot halen en net die zijn het lekkerst, nietwaar?

Voor 1 grote pot:

  • 350 g boekweit
  • 100 g geschaafde kokos
  • 100 g amandelen
  • 100 g walnoten
  • 5 el lijnzaad
  • 50 g zonnebloempitten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 100 ml honing
  • 100 ml kokosolie

Bereiding

  1. Doe de boekweit, kokos, lijnzaad, zonnebloempitten in een kom. Hak de amandelen en walnoten grof en voeg deze toe.
  2. Smelt de kokosolie in een pan. Doe er de honing, vanille-extract en het zeezout bij. Schenk het mengsel bij de droge ingrediënten. Roer door met een spatel zodat alles goed bedekt is.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola over de bakplaat en druk goed aan met de platte kant van een spatel. Druppel er nog wat extra honing over.
  4. Bak de granola in 30-35 minuten zonder de granola aan te raken (dus niet omscheppen). Zo krijg je de grote brokken.
  5. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken.
  6. Laat de granola helemaal afkoelen voordat je het in een pot doet zo blijven de brokken op zijn geheel en heb je gewoon veel lekkere granola. Doe de boekweitgranola in een pot. Goed afgesloten kun je de granola twee weken bewaren (mocht er dan nog over zijn).
  7. Eet de granola met kwark of yoghurt, vers fruit en wat extra honing.
Delen maar!
error
6 Comments
  • Julie
    Posted at 12:55h, 14 juni Beantwoorden

    Hey Julie
    Hoe ziet de boekweit eruit, ben eens bij bioplanet gaan kijken maar daar kennen ze enkel boekweitmeel…
    Groetjes van een naamgenootje

    • Julie vwee
      Posted at 13:47h, 14 juni Beantwoorden

      Das raar. Ze moeten dat er hebben hoor. Bij mij kwam dat ook van de biowinkel. Das zijn korrels. Staat normaal bij de quinoa’s enzo …
      Je kan die boekweitkorrels ook gebruiken zoals rijst en quinoa en dus koken in water.
      Groetjes Julie

  • Carolien
    Posted at 11:49h, 21 augustus Beantwoorden

    Hoi Julie,
    als ik het goed heb, moet je dan ook eerst de boekweit koken vooraleer je hem gaat gebruiken in deze granola hé?
    Groetjes, Carolien

    • Julie vwee
      Posted at 17:51h, 21 augustus Beantwoorden

      Dag Carolien. Nee zijn gewoon rauwe boekweitkorrels. Die worden gaar in de oven.
      Groetjes Julie

  • karien
    Posted at 11:35h, 06 april Beantwoorden

    Hallo, moet je de boekweitkorrels eerst koken ofzo? Ik heb ze bereid zoals hierboven maar ze zijn heel hard?!
    groetjes,
    Karien

    • Julie vwee
      Posted at 17:28h, 06 april Beantwoorden

      Die blijven wel wat hard, maar je moet ze zeker lang genoeg in de oven laten 🙂

Post A Comment