Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met tuinbonen, erwtjes, knapperige pancetta en pecorino

salade met tuinboontjes

Salade met tuinbonen, erwtjes, knapperige pancetta en pecorino

Tuinbonen en erwtjes … zijn één van mijn favoriete lentegroenten. Je kan ze nu vers kopen, maar heb je daar geen zin in. Neem dan gewoon diepvries erwtjes en tuinboontjes. Tuinbonen en erwtjes met knapperige pancetta is een heerlijke combinatie. De pancetta rooster ik op de bakplaat in de oven tot hij knapperig is en dan verbrokkel ik dat in stukjes en strooi ik de pancetta over de salade met tuinbonen. Geef daar dan een heerlijke dressing met erwtjes, munt en pecorino bij en je slaatje krijgt direct wat meer pit. Op het einde strooi ik er de knapperige pancetta over, nog wat pecorinoschilfers en geroosterde amandelen. Deze salade van tuinbonen, knapperige pancetta met dressing van erwtjes, pecorino en munt is echt een een must-try !! 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 teentjes knoflook, geplet en heel
  • 300 g tuinbonen (diepvries)
  • 8 plakjes pancetta
  • 1 hand gepelde amandelen
  • 200 g erwtjes
  • 50 g pecorino
  • verse munt
  • olijfolie
  • sap van 1-2 citroenen
  • zeezout en versgemalen peper
  • rucola

Bereiding

  1. Breng water aan de kook. Doe er het geplet teentje knoflook bij. Kook hierin de diepvries tuinbonen gaar. Schep ze uit de pot met een schuimspaan. In hetzelfde water mag je ook de erwtjes beetgaar koken. Hou 75 g erwtjes apart voor de dressing en hou ook het teentje knoflook bij.
  2. Verwarm de oven op 185°C. Leg de pancetta met de amandelen uitgespreid naast elkaar op een bakplaat. Zorg dat de amandelen niet te bruin worden.
  3. Voor de dressing doe je de 75 g erwtjes die je daarnet apart hebt gehouden in de blender of foodprocessor. Doe er de zachtgekookte knoflook, pecorino en munt bij en pureer alles tot een gladde massa. Voeg wat olijfolie bij en wat citroensap naar smaak toe. Wees niet te zuinig met het citroensap, want mag er best wat van hebben. Breng op smaak met peper en grof zout (maldonzout).
  4. Verdeel alles op een schaal en serveer er wat van de dressing bij. De rest van de dressing doe je apart in een potje. Werk de salade af met verse munt, amandelen en schilfers pecorino.
Delen maar!
error
1 Comment
  • Emiel
    Posted at 17:40h, 06 september Beantwoorden

    Hier moet ik echt even op reageren …. wat een topgerecht!! Alle ingredriënten passen echt supergoed bij elkaar en zorgen voor een smaakexplosie. Hierdoor staat het woord salade weer in mijn woordenboek 😉

Post A Comment