Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met rauwe asperges, paksoi en gember-rijstwijnazijndressing

salade met asperges en paksoi

Salade met rauwe asperges, paksoi en gember-rijstwijnazijndressing

Als ik deze salade met asperges, paksoi en gember-rijstwijnazijndressing uittyp en inplan is het zondagnamiddag. Het weer is alles behalve zomer dus ideaal om thuis wat te werken. De laatste tijd heb ik het ontzettend druk om alles te combineren en rond te krijgen en dan zijn zondagen ideaal om te recuperen en wat tijd in te halen. Deze morgen kwam ik pas na 11 uur uit mijn bed. Vrijdagavond was ik bij een vriendin in Antwerpen geweest. We zijn lekker op stap geweest aant Zuid en nadien ben ik bij haar blijven slapen. ‘s Morgens gingen we naar de bakker en flaneerde ik de rest van de namiddag in het centrum van Antwerpen. Wat vind ik Antwerpen een kei-coole-waanzinnige-leuke stad. Ik mag het eigenlijk niet zeggen als Gentenaar. Maar I love ANTWERP !!! Je hebt er zo een leuke en hippe plekjes. Ik heb dus beslist om af en toe eens meer in Antwerpen te vertoeven ? !! Verandering van spijs … doet eten! Nietwaar ? ? ! 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bundel groene asperges
  • 1/2 paksoi
  • 1 bundel radijsjes
  • koriander, fijngesnipperd
Voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 el rijstwijnazijn
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • een stuk gember van 1,5 cm, geschild en fijngeraspt
  • sojasaus
  • zeezout en zwarte peper

Bereiding

  1. Schil de groene asperges en rasp of snij ze in flinterdunne stukjes. Doe in een mengschaal. Hak de paksoi fijn en snij de radijsjes ook in fijne schijfjes. Doe alles in een mengschaal. Werk af met verse koriander.
  2. Meng de dressing door elkaar en giet over de salade.
  3. Serveer dit met een stukje gebakken zalm.
Delen maar!
error
1 Comment
  • Julie
    Posted at 08:58h, 30 juni Beantwoorden

    Mmm ziet er een heerlijk lunchgerecht uit! Mooie foto ook trouwens!

Post A Comment