Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

kwarkcake met rode vruchten

kwarkcake

kwarkcake met rode vruchten

Ik moet jullie echt iets bekennen. De laatste tijd ben ik echt niet meer zo gezond bezig. Op vlak van sporten gaat het prima. Ik ga 3x per week lopen en zit 2x per week in Venice Beach. Dat kost me helemaal geen moeite. Sporten gaat gewoon vanzelf. Maar gezond eten is de laatste tijd een pak moeilijker. Soms lijkt het alsof ik alles voor elkaar heb en dag in dag uit super gedisciplineerd en in volle focus ben. Misschien denken jullie wel dat ik alleen gezonde gerechtjes en tussendoortjes eet en mezelf nooit verlies in koekjes, chocolade, hamburgers, friet of boterhammen met choco. Eerlijk? Ik heb het ook niet altijd voor elkaar. De laatste tijd heb ik enorme trek in zoet. En vaak blijft het niet bij 1 stukje chocolade of 1 koekje. Nee, dan gaat de doos gewoon op. Ik weet niet hoe het komt. Waarschijnlijk omdat ik mezelf gewoon voorbij loop met allerlei opdrachten en sociale activiteiten en er weinig tijd overblijft om nog in mijn keuken te staan. Vaak kom ik ’s avonds na 20 uur thuis en heb ik gewoon geen zin meer om nog in de keuken te staan en dan gebeurt het wel eens dat ik gewoon vlug ongezonde dingen uit de kast of koelkast haal. Ik moet mezelf echt terug herpakken. Opnieuw focus vinden. Soms kan ik echt kwaad zijn op mezelf! Waarom ben ik zo gedisciplineerd op vlak van sport en lukt het me niet om me te herpakken en alle snoep uit mijn leven te bannen? Pas op, ik heb niets tegen af en toe een soepje, een koekje of een stukje taart. Maar de balans moet juist zitten en bij mij is dit de laatste weken echt niet het geval.Eigenlijk start het gewoon om jezelf terug te voeden met gezonde dingen. Terug vers en zelf koken. Je kasten vullen met fruit en groenten en alle geraffineerde producten de deur uit te gooeien. Dus tijd om voor mezelf weer iets gezond te bakken. Deze kwarkcake met rode vruchten kwam ik tegen op deze foodilove blog en zij had het recept gehaald uit het boek van “I love Health”. Echt super lekker is deze gezonde cake. Gemaakt met kwark, havermout, kokosmeel en diepvriesvruchten. Je ziet allemaal maar gezonde ingrediënten en geen geraffineerde suikers. Dus tijd om terug focus te vinden en mezelf opnieuw te verwennen met gezonde en suikervrije tussendoortjes. 

Ingrediënten voor 1 cake

– 3 eieren
– 350 gr. magere kwark
– 3-4 el honing
– 150 gr havermout gemalen of havermeel
– 150 gr kokosmeel
– 2 tl kaneel
– 3 tl bakpoeder
– snufje zout
– 150 gr frambozen of bosvruchten (vers of diepvries)
– 50 gr amandelen
– 2 el amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden, spray je cakeblik in met bakspray en leg er een stuk bakpapier in. Ik heb dit keer een groot cakeblik gebruikt.
Mix de eieren, magere kwark en de honing met de keukenmachine en voeg het meel, kaneel, bakpoeder en zout toe. Mix alles tot een glad beslag.
Spatel de frambozen en amandelen door het beslag en verdeel het beslag over je cakeblik. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
Garneer het met de amandelschaafsel en bak de cake af voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het frambozen kwarkbrood even afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.

Delen maar!
error
2 Comments
  • Anke
    Posted at 20:51h, 17 juli Beantwoorden

    Ik ga 5 tot 6x lopen per week. Eigenlijk zou ik ook wat extra fitness (lees buikspier oefeningen) moeten doen. Iedereen heeft dus wel iets dat beter zou kunnen. Gedurende de week ben ik redelijk goed bezig…ontbijt met yoghurt en veel fruit, in het weekend smaakt dan die croissant dubbel zo goed en geniet ik er ook echt van. Stop wat home made food in de vriezer voor “ik heb geen zin meer in koken” dagen. Al is het gewoon wat soep. Smaakt altijd.

    • Julie vwee
      Posted at 14:53h, 18 juli Beantwoorden

      Dag Anke! Thx voor de tips! Helemaal gelijk. Moet vooral het snoepen weer wat afleren. Volgens mij maar 1 oplossing voor. Niets meer in huis halen en op de duur is die gewoonte om ’s avonds in de zetel te snoepen afgeleerd. hoop ik 🙂

Post A Comment