Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Ontbijtcake met appel, stevia en blauwe bessen

ontbijtcake met stevia

Ontbijtcake met appel, stevia en blauwe bessen

Stevia Products vroeg of ik met hun Steviala Kristal Sweet een receptje wou maken. Tuurlijk wou ik dat graag eens uitproberen. Ik maakte er eerst een bananenbrood mee. Das één van mijn favoriete tussendoortjes, maar bleek niet ideaal te zijn voor diabetici. Ik zou dus een nieuw recept moeten proberen zonder het gebruik van banaan. Dan maar de banaan vervangen door appel. Zo krijg je een heerlijke ontbijtcake dat wel geschikt is voor diabetici. Ik probeer echt zo weinig mogelijk suiker te gebruiken, maar in bakrecepten is dat niet altijd evident. Daarom is stevia een goed alternatief om je taart, pannenkoeken of cake te zoeten. 
Ik heb met steviala koekjes gemaakt, bananenbrood en deze ontbijtcake. De making-off van het bananenbrood en koekjes kan je hier zien. Volg me op snapchat (hapjesprincess) als je op de hoogte wil blijven van alle snapchats en momenten.

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 50 g havermout
  • 300 ml amandelmelk
  • 250 g volkorenbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g blauwe bessen
  • 1 appel, in stukjes
  • 50 g steviala Kristal Sweet
  • 2 tl kaneel
  • 1 ei
  • handje gehakte pecannoten of amandelen

Bereiding:

  1. Doe de havermout in een kom, giet de melk erover en laat 20 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bloem, bakpoeder in een kom en meng er de havermout, blauwe bessen, kaneel, ei en pecannoten door. Roer alles tot een beslag.
  3. Schep het mengsel in een cakevorm. Strijk de bovenkant glad en doe er nog wat gehakte pecannoten over. Bak het 45 minuten in de oven.
Delen maar!
error
2 Comments
  • julie
    Posted at 09:32h, 26 juli Beantwoorden

    Hey Julie
    De appel die meng je er ook gewoon door?
    Groetjes

    • Julie vwee
      Posted at 15:05h, 26 juli Beantwoorden

      Ja ik doe die in stukjes en meng die door het deeg. Groetjes Julie

Post A Comment