Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Mijn verjaardag vieren met deze boekweit-worteltaart

worteltaart

Mijn verjaardag vieren met deze boekweit-worteltaart

Ik vierde dit weekend mijn verjaardag met deze gezonde worteltaart. De tijd dat ik het leuk vond om een jaartje ouder te worden, is zo stilaan voorbij. 25, 26 en ja 27 kon ik nog net mee leven. Maar 28 … dat begint een beetje door te wegen. En ik weet dat 28 voor iemand die 29+ is gewoon kei jong klinkt. Dat is het waarschijnlijk ook gewoon, maar ik bekijk alles graag met mijn eigen bril natuurlijk. En ik vind 28 behoorlijk oud en volwassen klinken. Nu ja niets aan te doen, gewoon accepteren en een feestje bouwen. Dat is het enige wat ik kan doen. Voor je het weet ben je 29 en dat is nog maar 1 tel van de 30 verwijderd. Stop ! Dan ben ik echt oud. Ik wil nu al niet meer verjaren.

Maar we kunnen niet eeuwig jong blijven en het leven wordt er altijd maar mooier op maken “oude” mensen me wijs. Waarom krijg ik het dan zo lastig met verjaren? Misschien wel omdat die eerste lachrimpeltjes een feit zijn. Ja echt, als ik op foto lach, dan zie je ze !!! Of omdat ik op mijn 27,5 terug single werd. Of omdat ik me op zoveel vlak nog kei-onzeker voel en ik soms heimwee heb naar de tijd waar huiswerk maken mijn enigste zorg was. Of omdat ik gewoon veel minder snel recupereer dan vroeger? Ook kan ik niet meer alles eten zonder bij te komen en dat is ook erg lastig als je nooit op je gewicht hebt moeten letten. 
Maar ik stop echt met klagen nu, want eigenlijk ben ik kei-gelukkig !!! Zo vrij als een vogeltje, nog steeds super jong, toch al iets matuurder waardoor je het leven ook al wat beter kan inschatten dan een aantal jaar geleden en misschien ben ik nu wel op mijn mooist. Dus genieten maar van alles dat ik kan en mag doen. 

Ik hou van taart. Dus laten we mijn verjaardag vieren met taart. Wel een healthy one, want ik moet eventjes op de rem gaan staan en terug wat gezonder gaan eten.

Ingrediënten voor 1 taart

  • 200 g havermout, gemixed tot meel
  • 100 g boekweit
  • 2 eiwitten
  • 1 banaan, geplet
  • 250 g wortelen
  • 50 g kwark
  • 1 handje pecannoten  en walnoten
  • ahornsiroop
  • 2 el bakpoeder

Bereiding

  1. Mix de havermout tot meel. Prak de banaan en rasp te wortelen fijn.
  2. Voeg het havermoutmeel, boekweit, geplette banaan, kwark, bakpoeder, geraspete wortelen en de eiwitten samen en meng tot een deeg.
  3. Hak de pecannoten en walnoten fijn. Hou en deeltje apart en doe de rest bij het deeg.
  4. Neem een kleine taartvorm. Doe het deeg erin en werk af met de gehakte noten en wat ahornsiroop.
  5. Steek de taart in een voorverwarmde oven op 175°C. Normaal is die klaar in ongeveer 40 minuutjes.
Delen maar!
error
5 Comments
  • Lopke
    Posted at 13:36h, 03 augustus Beantwoorden

    Hallo,
    Hoe lang moet het deeg in de oven en op hoeveel graden?
    Kan ik boekweit gemakkelijk vervangen door tarwemeel, en de ahornsiroop door honing?
    Groetjes!

    • Lopke
      Posted at 22:55h, 03 augustus Beantwoorden

      Oei, de gevraagde informatie staat er toch bij 🙂 excuses!

      • Julie vwee
        Posted at 09:32h, 08 augustus Beantwoorden

        Ik had het er eerst idd niet bijgezet 🙂 Sorry!

  • detheeblog
    Posted at 00:24h, 19 augustus Beantwoorden

    Mijn god! De naam alleen al doet me watertanden. Ik loop morgen naar de winkel voor de ingrediënten.
    Ps; 28 is nog piepjong, zegt iemand die 37 wordt.. 🙂

    • Julie vwee
      Posted at 21:23h, 21 augustus Beantwoorden

      Thx voor je leuke reactie 🙂
      Ja idd wsh nog heel jong in de ogen van veel anderen, maar ik voel me soms ook al erg oud 😉
      Groetjes Julie

Post A Comment