Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Pittige ovenschotel met kip, tomaten en mozzarella

ovenschotel met kip en tomaten

Pittige ovenschotel met kip, tomaten en mozzarella

Dit is zo’n ovenschotel dat wel vaker op tafel staat. Niet alleen omdat hij zo waanzinnig lekker is, maar bovendien is het erg weinig moeite om deze ovenschotel in elkaar te flansen. Stukjes kip gekruid met Provençaalse kruiden, paprika en cayennepeper. Rode ui, look en tomaten doe je bij de kip. Wat zongedroogde tomaatjes voor extra veel smaak. Afwerken met een laagje mozzarella, parmezaan en panko voor een lekker korstje. Goed kruiden met gedroogde kruiden en je ovenschotel is klaar om de oven in te gaan. Een dik halfuur later heb je waanzinnig lekker eten. De geur in mijn keuken kwam precies uit een lekker Italiaans familierestaurantje.
Onlangs kreeg ik van Falksalt enkele potjes zoutschilfers toegestuurd en ik zou hier nooit niets over posten, mocht ik er niet wild van worden, maar echt zalig zeezout. Ze hebben 12 verschillende smaken en iedere toegevoegde smaak is 100% natuurlijk waardoor de aroma’s een heerlijke extra smaakbelevening geven bij elk gerecht. Bij deze ovenschotel met kip gebruikte ik wat extra Falksalt wild garlic. Look en warme tomaten kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kipfilet, in grote stukken
  • 2 teentjes knoflook, in stukjes
  • 2 kleine rode uien, in stukjes
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 2 paprika’s, geschild, in stukjes
  • 150 g halfgedroogde tomaten + de olie, uit blik
  • gedroogde kruiden: chili, cayennepeper, (gerookt)paprikapoeder, piment d’espelette, provençaalse kruiden, oregano, marjolein (kies maar zelf wat je erin wilt doen)
  • 2 tl sambal
  • 1 bolletje mozzarella
  • geraspte parmezaanse kaas
  • panko

Bereiding:

  1. De kipfilets heb ik in iets kleinere stukjes gedaan. De kleintjes heb ik gehalveerd. De grote kippeborsten in drie gesneden. Kruid ze goed met wat gedroogde kruiden naar smaak. Ik heb er (gerookt)paprikapoeder, cayennepeper en Provençaalse kruiden over gestrooid. Leg de stukken kip in een grote ovenschaal.
  2. Snij de rode ui en look in stukjes en voeg bij de kip. Doe er de stukjes tomaat en paprika bij en het doosje gedroogde tomaatjes. In de zongedroogde tomaatjes heb ik vlug mijn mes eens ingezet en voeg bij de andere ingrediënten.
  3. In plaats van olijfolie bij de schotel te doen, doe ik er de olie van de zongedroogde tomaatjes bij. Je hoeft er niet al de olie bij te doen. Een beetje is voldoende, zodat de kip en tomaatjes wel goed bedekt zijn met een laagje olie. Kruid ook alles nog verder met gedroogde kruiden naar smaak en om alles wat pittig te maken doe ik er nog 2 tl sambal bij. Meng alles goed. Dat doe ik met mijn handen. Dat mengt makkelijker dan met een lepel, want mijn schotel zit behoorlijk vol.
  4. Bovenop leg ik nu wat plakjes mozzarella en werk ik af met wat parmezaan en panko. De panko zal zorgen dat je een harder korstje krijgt.

TIP: wees niet te zuinig met gedroogde kruiden. De schotel mag goed wat smaak hebben. En de sambal zorgt voor pit dus als je het graag wat pikant hebt, voeg dan nog wat extra toe.

Delen maar!
error
33 Comments
  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 13:08h, 10 augustus Beantwoorden

    Klinkt echt super lekker! Voor mij is het nu nog te warm voor ovenschotels, maar ons tropische klimaat kennende kunnen we dit volgende week al gaan maken xD

  • Laura
    Posted at 17:44h, 11 augustus Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit! Deze wil ik zeker eens proberen.
    De ovenschotel moet een halfuurtje in de oven maar op hoeveel graden?
    Alvast bedankt! En ik kijk er naar uit om nog receptjes uit te proberen.

    • Julie vwee
      Posted at 09:08h, 16 augustus Beantwoorden

      Hangt echt af van de oven en hoe groot de stukken kip zijn en hoe dik alles ligt. Minimum een halfuurtje. Die van mij heeft er 40 minuten in gezeten.
      Leuk om te horen 🙂
      Groetjes Julie

  • Janny
    Posted at 16:59h, 22 augustus Beantwoorden

    Wij hebben gisteren zitten smullen van deze ovenschotel, een aanrader!

    • Julie vwee
      Posted at 10:12h, 29 augustus Beantwoorden

      Zo leuk om te horen 🙂

  • Ellen
    Posted at 16:31h, 23 augustus Beantwoorden

    Overheerlijk was dit! Wij hebben de kip vervangen door balletjes. Vingers en duimen afgelikt! 🙂

    • Julie vwee
      Posted at 10:12h, 29 augustus Beantwoorden

      Leuk om te horen 🙂

  • Gluren bij de buren: TO READ - Happy, Food & Moving Feet
    Posted at 07:04h, 26 augustus Beantwoorden

    […] Pittig dinertje van Hapjesprincess – Pittige ovenschotel met kip, tomaten en mozzarella […]

  • Ellen Roels
    Posted at 17:50h, 06 september Beantwoorden

    mmmm, ziet er heel erg lekker uit! Op hoeveel graden zet ik de oven?

    • Julie vwee
      Posted at 21:16h, 13 september Beantwoorden

      Op 180°C

  • sofie
    Posted at 18:27h, 13 september Beantwoorden

    De schotel zit nu in de oven. Heel erg benieuwd naar de smaak en vooral naar de geuren van dat Italiaans restaurantje

    • Julie vwee
      Posted at 21:16h, 13 september Beantwoorden

      Hopelijk was het lekker 🙂

  • Jolien Vleugels
    Posted at 19:59h, 13 september Beantwoorden

    Ik zou dit receptje willen uitproberen. Alleen zie ik niet meteen staan op hoeveel graden dit moet en hoelang? 🙂

    • Julie vwee
      Posted at 21:15h, 13 september Beantwoorden

      Ja hoelang kan ik niet goed zeggen, is afhankelijk van je oven en van hoe groot de stukken kip zijn en hoe dik alles ligt. Ikzelf heb het op 180°C in de oven gestoken gedurende ongeveer 40 minuten.
      Groetjes Julie

  • Marian
    Posted at 20:52h, 06 november Beantwoorden

    Dit is zoooooo waamzinnig lekker!! Maak het regelmatig. Dank je wel voor het recept

    • Julie vwee
      Posted at 10:36h, 14 november Beantwoorden

      Leuk om te horen 🙂

  • Klara
    Posted at 11:40h, 09 november Beantwoorden

    Alweer een toppertje Julie 🙂 ! Super gemakkelijk, snel én gezond. Steeds leuk om gerechtjes klaar te maken van op jouw blog. X Klara

    • Julie vwee
      Posted at 10:36h, 14 november Beantwoorden

      Leuk om te horen 🙂

  • Marie-Claire
    Posted at 13:38h, 07 februari Beantwoorden

    Hoi,
    Ik zou hem op voorhand maken. Denk je dat dit kan? laat ik hem dan garen en erna opnieuw opwarmen?

    • Julie vwee
      Posted at 22:13h, 16 februari Beantwoorden

      Ja, kan zeker op voorhand, alleen zorgen dat de kip niet te lang in de oven blijft, anders wordt ze taai 🙂

  • An
    Posted at 22:38h, 04 maart Beantwoorden

    net klaargemaakt, ze vonden het lekker!! Wel 40 minuten in oven want na half uur toch niet gaar

  • Stefan
    Posted at 13:33h, 18 april Beantwoorden

    Klinkt super, ik maak deze vandaag 🙂
    Als ik er pasta bij wil verwerken, doe ik die dan ongekookt in de overschotel ?

  • Laure
    Posted at 18:47h, 26 juli Beantwoorden

    Super lekker !!!
    Wordt een blijvertje !

  • Nel Brinkhof
    Posted at 14:30h, 10 augustus Beantwoorden

    Hallo, wat is Panko ?? Ik heb er nog nooit van gehoord en ik wil heel graag dit recept maken.

    • Julie vwee
      Posted at 12:44h, 15 augustus Beantwoorden

      Dat koop je gewoon in de supermarkt. Da’s eigenlijk gewoon broodkruim…

  • Tineke
    Posted at 12:33h, 23 oktober Beantwoorden

    Dag Julie, serveer je nog iets bij deze schotel zoals pasta, slaatje, … ? Of is dat niet nodig?

  • Lisa
    Posted at 13:38h, 17 november Beantwoorden

    Ziet er een heerlijk recept uit! Deze ga ik zeker eens uitproberen. Dankjewel voor dit top receptje!

  • Ann
    Posted at 13:23h, 28 december Beantwoorden

    Jullie bakken de kip niet eerst aan in de pan? Groetjes Ann

    • Julie vwee
      Posted at 20:02h, 29 december Beantwoorden

      Dat klopt, die wordt direct in de oven gebakken 🙂

      • noerens linda
        Posted at 19:06h, 13 april Beantwoorden

        ik ga het zondag voor de eerste keer maken , benieuwd !!!wat serveer je er het beste bij ? pasta , rijst , frietjes , puree ?

        • Julie vwee
          Posted at 09:07h, 05 juni Beantwoorden

          Rijst 🙂

  • noerens linda
    Posted at 19:08h, 13 april Beantwoorden

    voor de vegetariërs onder ons zou ik quornblokjes gebruiken , iemand nog een andere tip IPV quornblokjes

  • Monique
    Posted at 15:32h, 01 juni Beantwoorden

    Vandaag op de menu…zonnig receptje bij een regenachtige dag. ?

Post A Comment