Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met gepocheerde kip, boontjes, zwarte olijven en pesto

salade met gepocheerde kip

Salade met gepocheerde kip, boontjes, zwarte olijven en pesto

Ik weet het hoor. Ik heb jullie de laatste tijd wat verwaarloosd. Af en toe kwam wel nog eens een gerechtje op mijn facebook, snapchat of instagram, maar op mijn site is er de laatste tijd weinig verschenen. Er is deze zomer ook zoveel te doen. Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik op stap, zit ik in de fitness of op een terrasje. Maar jullie waarschijnlijk ook 😉 ?

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g kipfilet
  • 300 g groene asperges
  • 300 g boontjes
  • 300 g snijbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g kerstomaten
  • 4 handenvol groene kruiden (basilicum, bladpeterselie, dille, koriander)
  • 150 g zwarte olijven, ontpit
  • 70 g pijnboompitten
  • 70 g parmezaan
  • 500 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • zout & zwarte peper

Bereiding:

  1. Breng de kippenbouillon tot tegen het kookpunt. Halveer de kipfilets in de lengte en gaar ze 10 minuten in de bouillon. Haal de bouillon van het vuur en laat de kip erin afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Pel de knoflook. Spoel de kruiden en rasp de parmezaan. Mix de knoflook, de parmezaan, de kruiden en de helft van de pijnboompitten in de blender met een scheutje olijfolie tot een gladde pesto.
  3. Spoel de asperges, snijbonen en sperziebonen. Stoom of kook ze beetgaar in ongeveer 5 minuten. Spoel onder koud stromend water om het gaarproces te stoppen. Snij de kerstomaten doormidden.
  4. Trek de kip in stukjes. Doe de groentjes in een grote mengschaal. Doe er de kip bij en werk af met de kerstomaten, pesto, de rest van de pijnboompitten en de gehalveerde olijfjes.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment