Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Rauwe blauwbessentaart met amandelkorst

Rauwe blauwbessentaart met amandelkorst

Deze zomerse rauwe blauwbessentaart smaakt echt op warme dagen zoals vandaag. Het is een recept van raw-food chef Julie. Dankzij de blauwe bessen die ontzettend veel anti-oxidanten bevatten, veel vitamientjes en mineralen zal je een boost aan energie krijgen. Deze mooie blauwe vruchtjes verlagen bovendien de cholesterol en zijn ontstekingswerend. 

Het is een rauw taartje dus hiervoor heb je helemaal geen oven nodig. Op hete dagen zoals vandaag heb ik gewoon zin in taart uit de diepvries en ijs. Lekker fris, gezond en lekker. Een taart met roomboter, suiker en bloem is vast stukken goedkoper om te maken, maar bijlange zo gezond niet als dit taartje met fruit en noten. Want deze blauwbessentaart bevat gezonde vetten en is vrij van geraffineerde suikers. Het is best een zwaar taartje door de vele noten, dus met 1 klein stukje heb je vast genoeg. En toch ontzettend kunnen genieten van een verantwoord tussendoortje. Dit is zo’n taart waarvan je van elke hap moet genieten. Hap voor hap alles voelen smelten op je tong. Het stukje taart voelt net zoals cheesecake, maar is eigenlijk niet echt cheesecake. Door de noten te mixen krijg je zo’n kaasachtige structuur. Net daarom kan ik dit taartje ook wel rauwe cheesecake met blauwe bessen noemen.  

Ingrediënten:

Voor de korst:
  •  175 g witte amandelen
  • 125 g cashewnoten
  • 1,5 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1,5 koffielepel vanille-extract
  • ½ koffielepel zeezout
  • 2 snufjes kaneel
Voor de vulling:
  • 200 g kokosolie
  • 350 g cashews
  • 450 g bessen, vers of bevroren en ontdooid
  • 100 g ahornsiroop
  • 2 koffielepels vanille-extract
  • 2 snufjes Himalayazout of zeezout

Bereiding

De korst
  1. Doe de amandelen en cashewnoten in een keukenmachine en mix ze tot meelachtige structuur. Smelt de kokosolie op het vuur tot ze vloeibaar is. Voeg de gesmolten kokosolie, de ahornsiroop, het vanille-extract, het zout, het kaneel en het vanillepoeder toe. Mix alles tot een dik deeg.
  2. Smeer de springvorm in met extra kokosolie. Plaats het deeg in de springvorm en druk goed aan om een korst te vormen. Zorg dat de korst ongeveer overal even hoog komt aan de rand van de springvorm.
De vulling
  1. Smelt de kokosolie tot ze vloeibaar is. Haal ze dan van het vuur. Doe de cashews in een keukenmachine en mix ze tot een fijn meel.
  2. Doe de bessen, de agave, het vanille-extract, het zout, de gesmolten kokosolie en de gemalen cashews in de blender. Mix kort.
  3. Giet de vulling over de korst. Dek af met plasticfolie en plaats de springvorm minstens 4 uur in de koelkast of 1 ½ uur in de diepvries zodat de cheesecake kan stollen.
  4. Serveer de taart met extra rood fruit.
Delen maar!
error
1 Comment
  • Naomi
    Posted at 11:45h, 03 september Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, wat een feest van kleur! helemaal zomers 😉
    Groetjes,
    Naomi

Post A Comment