Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

De Rode rijst bowl van Marley Spoon

rode rijst bowl

De Rode rijst bowl van Marley Spoon

Maaltijdboxen zijn de laatste jaren enorm aan hun opmars bezig. Onlangs heb ik de Marley Spoon box geprobeerd en deze rode rijst bowl was het resultaat. De vraag of ik zin had om twee van hun gerechten te proberen, kwam van Marley Spoon zelf. Natuurlijk! Ik probeer graag nieuwe dingen en de foto’s op hun site deden me watertanden. Ik mocht twee gerechten kiezen dus koos ik voor smaken die ik normaal niet zou combineren of waarmee ik nog niet gewerkt heb. Bij de rode rijst bowl was een dressing op basis van miso bij en daar was ik erg benieuwd naar. En ik kan je nu al verklappen dat een miso-dressing echt heerlijk is !!! Het zijn lekkere gerechten met fijne smaken. Combinaties waar ik persoonlijk wel van hou. Zo’n bowl is nu ook een hype op pinterest. Quinoabowl, veggiebowl, …  Als je me nog niet op pinterest volgt. Nu even doen dan.
Ik kreeg thuis dus een box bezorgd met aparte zakjes per dag. Super handig. De recepten stonden mooi uitgeschreven op een A4-tje. Vandaag deel ik met jullie een receptje van de Marley Spoon box. Deze notige rode rijst combineert heerlijk met aardse wortelgroenten zoals wortel en knolselder. Omdat het in mijn ogen wat weinig groenten waren, heb ik er nog wat stukjes pompoen bij gedaan en ook de groenten heb nog wat extra kruiding gegeven met wat Midden-Oosterse Baharat. Verder wordt deze rijstbowl geserveerd met kapucijners met tijm. Verder worden er crunchy walnoten, taugé, bosui en miso-dressing bij geserveerd voor die perfecte hartige smaak. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 blik kapucijners
  • 1 dikke wortel, in schijfjes
  • 1/4 knolselder, in blokjes
  • 1/4 pompoen, in blokjes
  • 200 g rode Camargue-rijst
  • verse tijm
  • 2 bos-uitjes
  • 1 el baharat kruiden
  • olijfolie
  • peper & grof zout
Dressing:
  •  50 g walnoten
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 20 ml ahornsiroop
  • 25 g tahin
  • 20 g lichte misopasta
  • 2-3 el olijfolie
  • 2 el rijstazijn (of gewone azijn)

Bereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C. Kook de rijst in ruim water en voeg er een snufje zout bij. Laat 30-40 minuten in licht borrelend water gaar worden. Giet de rijst af en laat uitlekken in een zeef. Ik hou de rijst warm door er een deksel op te doen.
  • Snij de knolselder en pompoen in blokjes en de wortel in schijfjes. Vermeng de gesneden groenten met 1 el olijfolie en wat baharat-kruiden. Verdeel ze over de bakplaat en rooster ze gaar in 20 à 25 minuten in de warme oven.
  • Maak de dressing. Pel de knoflook en hak hem fijn. Rits wat blaadjes van de tijm. En maak van de misopasta, tahin, ahornsiroop, knoflook, tijmblaadjes, 2-3 el olijfolie en 2 el rijstazijn een dressing. Meng alles goed.
  • Breng een halve liter water aan de kook en voeg de kapucijners met tijmblaadjes toe. Bak ze in 4-5 minuten gaar. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Over de taugé giet ik wat kokend water gedurende 30 seconden. Afgieten in een zeef en koud water erover laten stromen. Laat de taugé uitlekken.
  • Snij de bosui in dunne ringetjes. Hak de walnoten grof.
  • Verdeel de rijst over twee kommetjes. Doe er de wortelgroenten, kapucijners en taugé bij. Besprenkel de kommetjes met de dressing en werk af met de bosuitjes en walnoten.
Delen maar!
error
1 Comment
  • Sara Vangestel
    Posted at 18:49h, 21 oktober Beantwoorden

    Dit ziet er echt heel erg lekker uit! Ik hou enorm van herfst en dit is een leuk seizoensgerechtje door de pompoen. Ga ik toch wel eens proberen te maken denk ik ! 🙂

Post A Comment