Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Homemade granola

granola

Homemade granola

Granola met griekse yoghurt! Love it! Echt een aanrader om dit ontbijt met granola, fruit en yoghurt eens te proberen. Je hebt met deze hoeveelheden ongeveer een volledige pot granola in jouw voorraad kast staan. Makkelijk voor een drukke ochtend. Het mooie is dat het niet alleen waanzinnig lekker is. Het is vooral ook nog eens heel gezond door toevoegingen als lijnzaad, chiazaad, paranoten, speltvlokken, havervlokken etc. Hierdoor vult het ook goed en heb ik eigenlijk de hele ochtend geen honger meer. Het recept is echt zo gemaakt.
Eventueel kun je na het bakken van de granola nog wet gedroogd fruit zoals cranberries, rozijnen of vijgen toevoegen. Het leuke aan dit recept is dat je er ongelofelijk mee kan variëren. Gebruik dit als basis en voeg je eigen favoriete gedroogd fruit, zaden, pitten, noten en specerijen toe. Met de hoeveelheden kan je variëren. Je hoeft het eigenlijk allemaal niet af te wegen. Ik gebruik als basis altijd haver- en speltvlokken, dan voeg ik iets minder noten toe en dan pitten & zaden naar keuze.

Ingrediënten voor 1 pot:

  • 125 g havervlokken
  • 125 g speltvlokken
  • ong 150 g noten (ik neem 50 g hazelnoten, 50 g amandelen, 35 g paranoten)
  • 60 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 30 g lijnzaad
  • 20 g chiazaad
  • snuifje zeezout
  • 1 el specerijen (ik gebruik kaneel, maar kardemom, nootmuskaat, kruidnagel kunnen ook)
  • 4 el zoetstof (ik gebruik ahornsiroop, maar honing of agavector kunnen ook)
  • 2 el druivenpitolie (kokosolie en water kunnen ook, ik heb olie en een klein beetje water gebruikt)
  • Secret ingredient om dikke vlokken te hebben: eiwit

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schenk de vloeibare ingrediënten erover en gebruik je handen of een lepel om alles goed door elkaar te mengen tot de droge ingrediënten bedekt zijn met de nate.
  3. Heb je graag crunchy granola? Voeg wat eiwitten toen aan de noten. Dan plakt alles goed aan elkaar.
  4. Strooi de granola uit over de bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven. Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt.
  5. Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit toevoegt.
  6. Bewaar in een goed afgesloten glazen pot. Het blijft minstens een maand goed.
Delen maar!
error
18 Comments
  • Lysanne
    Posted at 11:32h, 06 september Beantwoorden

    Yum! Ik ben dol op Granola! Haha, meestal is de pot al leeg, voordat het überhaupt de yoghurt aanraakt 😉
    Liefs!

  • Griet
    Posted at 21:49h, 01 februari Beantwoorden

    Gisteren uitgeprobeerd en zeer geslaagd, makkelijk en lekker!!
    Thanks voor ’t recept.

  • Leen
    Posted at 21:34h, 28 juli Beantwoorden

    Al verschillende granolarecepten geprobeerd, maar niet altijd met succes. Nu komt deze net uit de oven en ruikt alvast heerlijk :-).

  • carmen de pelsmaeker
    Posted at 09:36h, 16 augustus Beantwoorden

    Granola ziet er echt lekker uit maar ik heb 1probleem…yochurt,melk,platte kaas mag
    ik echt niet.Is er iets anders waarmee ik granola kan eten?

    • Julie vwee
      Posted at 21:16h, 17 augustus Beantwoorden

      Ook geen geitenyoghurt of karnemelk ofzo? Keffir msh? Groetjes Julie

      • Lettie
        Posted at 06:10h, 06 augustus Beantwoorden

        That hits the target petflcrey. Thanks!

    • Sabine
      Posted at 09:10h, 15 maart Beantwoorden

      Je kan dit ook eten met alle plantaardige alternatieven voor yohurt of melk vb amandelmelk, notenmelk,…
      sojamelk, sojayoghurt, kokoscrème

  • carmen de pelsmaeker
    Posted at 16:56h, 18 augustus Beantwoorden

    neen geen melkprodukten,groetjes Carmen

  • Nele Bossuyt
    Posted at 07:22h, 25 oktober Beantwoorden

    Kan je ook andere olie gebruiken?

    • Julie vwee
      Posted at 23:53h, 29 oktober Beantwoorden

      ja hoor, gewone olie kan ook.

  • tineke
    Posted at 15:37h, 05 juni Beantwoorden

    Hoi Julie,
    dit is hier in huis een toppertje geworden. Ik heb enkel een vraagje: als je kokosolie gebruikt, neem je dan 2 el als hij nog hard is, of is het 2 el in vloeibare toestand (dit verschilt nl wel in hoeveelheid 2 el hard=6 el vloeibaar ongeveer bij mij)

    • Julie vwee
      Posted at 13:44h, 14 juni Beantwoorden

      Dat steekt allemaal niet zo nauw bij een granola recept. Je kan daar gewoon je zin mee doen. Soms gebruik ik zelfs geen kokosolie. Maar natuurlijk altijd wat lekkerder als er wel wat olie bij zit. Ik neem 2 kleine eetlepels hard.
      Groetjes Julie

  • PARTY IN MY MOUTH - VITALINEA PLUS + RECEPT - Glam and Boyish
    Posted at 07:15h, 18 juli Beantwoorden

    […] ochtends snel te kwakken in je potje Vitalinea Plus met wat granola. Ik gebruik trouwens altijd het recept van Hapjes Princess. Voor de lancering naar de bloggers toe kwam Vitalinea Plus uit met toppings […]

  • TEST BLOGPOST – Wijvenshit
    Posted at 15:29h, 21 juli Beantwoorden

    […] ochtends snel te kwakken in je potje Vitalinea Plus met wat granola. Ik gebruik trouwens altijd het recept van Hapjes Princess. Voor de lancering naar de bloggers toe kwam Vitalinea Plus uit met toppings […]

  • Marie-Claire
    Posted at 19:17h, 31 januari Beantwoorden

    Hoi,
    Waar vind ik speltvlokken? Of kan ik het vervangen?

    • Julie vwee
      Posted at 22:14h, 16 februari Beantwoorden

      Kan je vervangen door havermout 🙂

  • Silke Ruysschaert
    Posted at 14:53h, 15 mei Beantwoorden

    hey!
    wat voor eiwit bedoel je dan? Is dit het eiwit van een ei of eiwitpoeder? Vaak als ik granola maak kleven de verschillende ingrediënten niet aan elkaar en ik heb graag zo’n dikke, crunchy brokjes 😀

    • Julie vwee
      Posted at 09:07h, 05 juni Beantwoorden

      Gewoon eiwit van een ei 🙂

Post A Comment