Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Ingrediënten voor 2 personen:

  • een scheutje arachideolie
  • 4 eetlepels amandelschilfers
  • 1 eetlepel rode curry
  • 1 eetlepelpasta Tandoori
  • ½ eetlepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
  • ½ eetlepel kurkumapoeder
  • ½ busselkoriander
  • 1 limoen
  • 3 teentjes look
  • 1 rode chilipeper (zonder zaadjes)
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 40 g gember
  • 400 g tomatenstukjes in blik
  • 4 dl kokosmelk (ongezoet)
  • 1 dl yoghurt
  • 4 kipfilets
  • peper & zout
  • 200 g basmatirijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • sesamolie

Bereiding:

  1. Snij de kipfilets in brede repen en doe ze in een mengschaal. Schep de yoghurt bij de kip. Voeg de garam masala, tandooripasta, rode currypasta en kurkuma toe. Rasp er wat limoenzeste over en voeg ook het sap van de limoen toe. Meng alles en laat de kip marineren.
  2. Snij look, chilipeper en gember in stukjes en doe in de blender. Hak er de koriander bij. Mix alle smaakmakers fijn.
  3. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan. Hou ze opzij.
  4. Doe wat arachideolie in een pan en verhit op een matig vuur. Haal de stukken kip uit de marinade en bak ze kort aan beide zijden. Doe de kip na enkele minuten in een apart schaaltje.
  5. Snipper de rode uien fijn. Voeg nog wat arachideolie in de pan en stoof de ui aan. Voeg ook de gemixte smaakmaakers uit de blender erbij. Voeg de stukjes tomaat uit blik toe. Giet er de kokosmek bij en roer tot je een egale saus krijgt. Zet het vuur lager en voeg de stukken kortgebakken kip toe. Laat de kip Tikka Masala nog 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voor de rijst:

  1. Ondertussen kan je de rijst koken.
  2. Snipper de ui fijn. Stoof de ui met wat arachideolie in een kommetje.
  3. Voeg er de rijst aan toe en laat ze kort meebakken. Schenk dan dubbel zoveel water als je rijst gebruikt in de pot.
  4. Zet het deksel op de pot en gaar de rijst op een zacht vuurtje.
  5. Werk af met een scheutje sesamolie. Breng nog wat op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de rijst met de kip Tikka Masala en wat extra koriander en amandelschilfers.

Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment