Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Viscurry met heel veel verse groentjes

viscurry

Viscurry met heel veel verse groentjes

Eénpansgerechten zoals deze viscurry vind ik zalig om klaar te maken! Ideaal om je restjes groenten op te werken. Je kan hiervoor gelijk welke groenten gebruiken. Je hoeft je dus helemaal niet strikt aan het recept je houden. Als ik weinig tijd heb, koop ik gewoon een kant-en-klare groentenmix uit de winkel. Dan doe ik doe ik daar wat currypasta en kokosmelk bij en wat typische kruiden zoals kurkuma, koriander en komijn. Ik denk dat dit gerechtje geïnspireerd is op eentje van Jeroen Meus, maar ben het niet meer zeker. Het staat al een tijdje in mijn inbox om eens te bloggen, maar door alle drukte is het er nog niet van gekomen. Hierbij toch het receptje voor deze heerlijke viscurry.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 g filets van vis (zalm, koolvis, wijting…)
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 2 stengels witte selder (of meer indien fijne stengels), fijngesneden
  • 1 venkel, in stukjes
  • 1 doosje sluimererwten
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper (naar smaak)
  • 40 g gember (stukje knol)
  • 1 bussel koriander
  • 1 stengel citroengras
  • 2 limoenblaadjes (bij voorkeur diepgevroren)
  • 1 eetlepel garam masala (specerijenmix)
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 5 dl kokosmelk (ongezoet)
  • 2 el rode currypasta
  • scheutje water
  • scheutje olijfolie
  • 1 el vissaus (of gewoon zout)

Bereiding:

  1. Spoel alle groenten schoon. Snipper de ui, look en rode chilipeper fijn. Verhit een scheut olijfolie in een (stoof)pot op een matig vuur. Stoof de stukjes ui, look en chili glazig.
  2. Snij de wortelen en selder in stukjes. Voeg in de stoofpot en laat meebakken. Ondertussen doe je verder met de andere groenten.
  3. Snij de venkel in fijne stukjes en voeg toe. Dan de sluimererwten en paprika en voeg in de stoofpot. Stoof ze op het gemak allemaal mee. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Snij de stelen van het busseltje koriander en hak ze fijn. Laat de steeltjes meestoven. Ze bevatten veel smaak.
  4. Voeg voldoende kurkumapoeder toe voor de gele kleur en de ‘garam masala’ voor het Oosters aroma. Schenk de kokosmelk in de pot, samen met wat water. Doe er de stengel citroengras en de limoenblaadjes bij en roer.
  5. Snij de vis in kleine hapklare stukken en leg ze in de pruttelende curry tot de vis gaar is. Laat de curry rustig pruttelen, tot alle groenten én de stukken vis gaar zijn. Dat gaat vrij snel. Proef het resultaat en voeg naar smaak wat zout toe. Ik gebruik vissaus in plaats van zout. Serveer in elk (diep) bord en werk het gerecht af met blaadjes koriander.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment