Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Geroosterde tomaten-paprikasoep met kikkererwten

geroosterde-tomatensoep

Geroosterde tomaten-paprikasoep met kikkererwten

Geroosterde tomaten-paprikasoep is één van mijn eerste gerechtjes dat ik na lange tijd nog eens heb gemaakt. Eindelijk heb ik de energie terug gevonden om beter voor mezelf te zorgen, te koken en meer tijd voor Hapjes-Princess te maken (lees hier alles over Hapjes Princess 2.0). Het heeft altijd geknaagd dat ik mijn blog zo verwaarloosde. Het was zo druk en ik had in mijn leven zo weinig structuur dus ik kon niet anders dan bepaalde dingen te laten vallen.

Maar nu verder naar het recept van de dag. Soep! Een tasje soep geraakt er altijd in. Ik vind het zalig om een portie soep in de koelkast te hebben staan. Altijd heel handig om mee te nemen als lunch. Tomaten- of paprikasoep op zich is al heerlijk, maar als je die twee dan nog eens combineert en roostert dan is de soep nog tien keer voller en intenser van smaak. Godelijk vind ik dat. 

Vroeger at ik bij mijn oma altijd tomatensoep. Ze sneed toen wit brood in stukjes en bakte die in boter en deed dan massa’s van die krokante stukjes brood in de soep! Lekker ja, maar oh zo vettig! Geroosterde kikkererwten kan zeker een gezonde vervanger van croutons zijn 😉 

Ingrediënten voor een grote kom soep:

  • 5 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • verse kruiden: zoals basilicum, oregano, tijm, rozemarijn
  • peper & zout
  • 500 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 blik kikkererwten
  • currypoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, …

Bereiding:

  1. Snij de tomaten in dikke stukken en de paprika in 4. Leg alles op de bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over. Ik heb er ook nog verse tijm en rozemarijn bij gedaan en gedroogde oregano.  Kruid met peper en zout.
  2. Zet de bakplaat met de groenten in de oven op 160°C voor minstens 30 minuten.
  3. Ondertussen spoel je de kikkererwten. Laat ze uitlekken en dep ze droog. Spreid ze uit over de bakplaat. Kruid met flink wat paprikapoeder, currypoeder en gemberpoeder en eventueel nog andere kruiden dat je lekker vindt. Voeg nog wat peper en grof zout toe. Zet ze bij de andere groenten in de oven tot ze krokant worden. In ongeveer een halfuurtje zijn ze klaar (tot ze krokant zijn).
  4. Haal de groenten uit de oven, doe ze in een pot op het vuur en voeg de bouillon toe. Zorg dat de groenten onderstaan. Laat doorkoken en mix tot een glad geheel.
  5. Serveer de soep met de krokante kikkererwten en werk af met verse basilicum.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment