Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Appelcake met canderel

gezonde-appelcake-canderel

Appelcake met canderel

Ik ben blij dat ik terug goesting en energie heb gevonden om gerechtjes te delen op op de blog. Als ik ook maar één iemand kan blij maken met één van mijn gerechtjes dan is mijn missie geslaagd. Nu de herfst is begonnen, krijg ik altijd zin in comfortfood. Paddestoelen, noten, pompoenen, appels en peren. Allemaal ingrediënten die ik vanaf nu weer meer op het menu zet. Dus een heerlijke appelcake met veel kaneel kan echt niet ontbreken op deze herfstige dagen.

Zowat alle desserts of taarten met appel vind ik zalig. Frank en ik eten super, super, super graag appelcrumble. Hier op de blog, heb ik ons receptje van de appelcrumble nog nooit geplaatst. Moet ik dringend eens doen. Want wij likken die pot echt leeg. Frank is echt zo een traditionele kok. Voor hem moet er in desserts echte suiker zitten! Ik probeer er altijd wel een gezonde toets aan te geven. Zo heb ik ook mijn gezonde versie van appelcrumble.

Ook voor appelcake heb ik een gezonde versie. Wat denk je van deze appelcake met canderelsuiker?

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 250 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 100 gram zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 gram canderel
  • 50 ml amandelmelk
  • 2 grote appelen, in blokjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten – de bloem, suiker, het bakpoeder, kaneel – door elkaar in een kom.

Meng in een andere kom de eieren, de plantaardige olie en het vanille extract door elkaar.

Schil de appelen en snij in kleine stukjes.

Schep het mengsel door de droge ingrediënten en roer goed door elkaar. Voeg de stukjes appel door het beslag.

Vet een cakeblik royaal in met boter of zonnebloemolie. Of gebruik bakpapier. Bestrooi eventueel met nog wat bloem. Schenk het beslag in het cakeblik.

Bak de cake in ongeveer 55-60 minuten mooi goudbruin en gaar. Prik met een prikker. Als deze er schoon uit komt is de cake gaar.

Laat de cake even afkoelen in de vorm op een rooster. Haal de cake uit de vorm en laat de cake vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.

Wil je graag nieuwe berichtjes op de blog in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan nu in op mijn nieuwsbrief.

Delen maar!
error
Tags:
,
No Comments

Post A Comment