Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Vlinderpasta met kipgehaktballetjes, broccoli en currydressing van Jeroen Meus

pasta-met-kipgehaktballetjes en sperziebonen van Jeroen Meus

Vlinderpasta met kipgehaktballetjes, broccoli en currydressing van Jeroen Meus

Een heerlijke koude pastaschotel met kipgehakt en veel groentjes waaronder komkommer, fijne boontjes en broccoli. Afwerken met krokant gebakken baconreepjes en een dressing met curry en yoghurt en je hebt een grote zomerse pot pasta klaar. Hier kan je wel enkele dagen van smullen. Het receptje is gebaseerd op dit van Jeroen Meus uit Dagelijkse kost.

In plaats van spekreepjes heb ik magere hamreepjes gebruikt. Verder heb ik echt kipgehakt gebruikt in plaats van chipolata van kip. Het leek me wat omslachtig om eerste het vlees uit de chipolata’s te duwen en dan nog gehaktballetjes te draaien. Jeroen Meus doet er 1 volledige komkommer in. Ik vond dat wat teveel, daarom heb ik slechts 1/2 komkommer gebruikt. Ook heb ik maar een half bakje kerstomaatjes erin gedaan.

Ingredi├źnten voor 4 personen

  • 1 kg kippengehakt
  • 200 g magere hamreepjes (of spekjes)
  • 2 sjalotten
  • 1/2 komkommer
  • 300 gr fijne groene boontjes
  • 1 broccoli
  • 1/2 bakje kerstomaten
  • 100 g pijnboompitten
Voor de dressing:
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 2 el appelazijn
  • 1 el honing
  • een grote snuif currypoeder
  • 1/2 limoen (sap)

Bereiding

Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar. Giet af en spoel onder koud water.

Bak de spekreepjes of hamreepjes in een pan. Ik doe dit meestal in een pan zonder vetstof.

Rol balletjes van het kipgehakt en bak ze aan in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes. Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken. 

Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd de kerstomaatjes in twee. Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes Snij de komkommer in blokjes. Ik haal hier meestal de zaadjes uit.

Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.

Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta.

Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe receptjes?

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment